Sastojci :
25 kom listova vinove loze,
1 kašičice bibera,
500 g mlevenog mesa,
1 kašičice soli,
1 kašičice mlevene crvene paprike,
1 kašičice vegete,
1 kom crnog luka,
2 srednje rendane sargarepe,
100 gr pirinca,
5 kašike suncokretovog ulja.
Priprema fila
Isecite što crni luk.
Sipajte ulje u odgovarajuću posudu i stavite ga da se greje. Kada se dovoljno zagreje, dodajte crni luk.
Propžite crni luk, a zatim dodajte mleveno meso.
Odmah potom dodajte i začine, so i biber.
Dodajte i vegetu radi boljeg ukusa i crvenu papriku da meso dobije lepu rumenu boju.Po začinjavanju dodajte i i pirinac pa iskljuciti ringlu..
Blanširanje vinove loze
U posudu srednje veličine sipajte vodu i posolite je.
Stavite vodu da proključa. Pošto je proključala, skinite posudu sa šporeta i potopite listove vinove loze na nekoliko minuta, dok ne omekšaju
Fil
Uzmite jedan list vinove loze i na sredinu stavite otprilike jednu kašičicu pripremljenog fila.
Zavijajte sarme i kuvajte.Kada je sarma gotova preliti je zaprskom.
Na malo ulja dodati kasiku brasna i kasicicu aleve paprike, napraviti ” tanku” zaprsku, preliti sarmu, iskljuciti ringlu i dobro prodrmati serpu.
25 kom listova vinove loze,
1 kašičice bibera,
500 g mlevenog mesa,
1 kašičice soli,
1 kašičice mlevene crvene paprike,
1 kašičice vegete,
1 kom crnog luka,
2 srednje rendane sargarepe,
100 gr pirinca,
5 kašike suncokretovog ulja.
Priprema fila
Isecite što crni luk.
Sipajte ulje u odgovarajuću posudu i stavite ga da se greje. Kada se dovoljno zagreje, dodajte crni luk.
Propžite crni luk, a zatim dodajte mleveno meso.
Odmah potom dodajte i začine, so i biber.
Dodajte i vegetu radi boljeg ukusa i crvenu papriku da meso dobije lepu rumenu boju.Po začinjavanju dodajte i i pirinac pa iskljuciti ringlu..
Blanširanje vinove loze
U posudu srednje veličine sipajte vodu i posolite je.
Stavite vodu da proključa. Pošto je proključala, skinite posudu sa šporeta i potopite listove vinove loze na nekoliko minuta, dok ne omekšaju
Fil
Uzmite jedan list vinove loze i na sredinu stavite otprilike jednu kašičicu pripremljenog fila.
Zavijajte sarme i kuvajte.Kada je sarma gotova preliti je zaprskom.
Na malo ulja dodati kasiku brasna i kasicicu aleve paprike, napraviti ” tanku” zaprsku, preliti sarmu, iskljuciti ringlu i dobro prodrmati serpu.
Нема коментара:
Постави коментар