Oglasi

четвртак, 18. јун 2015.

Recept za liječenje ciste u organizmu pomoću čuvarkuće

Recept za liječenje ciste u organizmu pomoću čuvarkuće


Predstavljamo vam recept od čuvarkuće za liječenje cista u organizmu.
Sastojci:
– pola kilograma lista od čuvarkuće
– 1 kilogram domaćeg meda
Priprema :
Listove čuvarkuće sameljite u blenderu, pa dobijenu smesu pretočite u odgovarajuću posudu zajedno sa domaćim medom. Novonastalu smjesu ručno sjedinite .
Smjesu tada prespite u veću staklenku i zatvorite. Kompletnu staklenku obložite alu-folijom da smjesa nije u dodiruu sa svijetlošću.
Ostavite staklenku da odstoji 5 dana u frižideru, te od šestog dana na prazan stomak uzimajte po dvije plastične kašike ovog lijeka, nakon čega ne treba jesti barem 20 minuta. Možete ako organizam traži popiti malo vode.

Izvor: kucnilekar.com

OPTIČKA VARKA ILI ILUZIJA Koliko se mačaka nalazi na ovoj fotografiji?

OPTIČKA VARKA ILI ILUZIJA Koliko se mačaka nalazi na ovoj fotografiji?


OPTIČKA VARKA ILI ILUZIJA Koliko se mačaka nalazi na ovoj fotografiji?
foto - studomat.ba

Donosimo vam fotografiju koja se proširila društvenim mrežama. Je li riječ o optičkoj varci ili iluziju? Odgonetnite sami.
Na fotografiji se može vidjeti devet mačaka. Ali, šta mislite koliko je mačaka zaista na slici? Pogledajte odraz svake mačke i zaključite.
Recite nam u komentarima koliko mačaka vidite na slici?

Dr Oz savetuje: Kako da imate dovoljno energije tokom dana

foto - kuponko.rs

Dr Oz savetuje: Kako da imate dovoljno energije tokom dana

1. Pijte kafu s mlekom pola sata nakon buđenja
Iako većina tradicionalno pije običnu kafu odmah nakon buđenja, doktor Oz kaže da je kafa s mlekom efikasnija u podizanju energije. I nemojte piti prejaku kafu i preterivati u količini, dovoljno je da popijete 1 dl crnog napitka s dodatkom mleka, i to 30 minuta nakon buđenja.
2. Aromatični mirisi u popodnevnim satima
S obzirom da organizam radi u osmočasovnim ciklusima, na kraju tog perioda je vaša energija na minimumu. Zbog toga se osećate iscrpljeno oko 14 - 15 časova i naš organizam zahteva odmor. Doktor Oz preporučuje da tada zapalimo sveće s jjakim mirisima kako bismo stimulisali čula i povratili energiju.
3. Desert 20 minuta nakon večere
Ovaj treći trik će vam se sigurno najviše dopasti. On podrazumeva da se počastite slatkišem 20 minuta nakon večernjeg obroka. Ako poslastica sadrži dovoljno magnezijuma, poput banane i putera od kikirikija. Tako ćete imati dovoljno energije do odlaska na spavanje.
stvarukusa.rs

Omiljena čokolada otkriva vaš karakter

Omiljena čokolada otkriva vaš karakter
Zabavite se i proverite kojoj grupi sladokusaca pripadate.

1. Mlečna čokolada – miljenik većine
Volite fudbal, pop muziku i komedije. Svakome se uvučete pod kožu i prirastete srcu. U stvari, da mogu, ljudi oko vas bi skandirali i vikali vaše ime, ali znaju da bi to moglo biti iritantno drugim ljudima oko vas pa se zadovolje kratkim uzdahom “O, Bože” svaki put kad uđete u prostoriju.
2. Čokolada sa lešnikom – prefinjene osobe
Vi volite luksuz, klasičnu muziku i romantične filmove. Porcelan, sjajan oldtajmer auto, violina – od samog čitanja ovih reči vi se naježite od uzbuđenja.
Pogledajte i Čokoladni mus
3. Čokolada sa karamelom – osetljivi golupčići
Ljubitelj ste životinja, pop muzike i romantičnih filmova. Ljudima je potrebno malo vremena da vas upoznaju, ali jednom kada otkriju vaš karakter, shvataju da ste zapravo prava duša. Volite da priređujete lepa iznenađenja dragim ljudima. Uvek se vodite svojim srcem, i neretko plačete kad gledate dirljive filmove.
4. Hrskava čokolada sa keksom – energične osobe
Volite šoping, ples i akcione filmove. Puni ste energije, uvek imate nešto za obaviti i napraviti i sa nekime popijete kaficu. Uvek nađete način da se opustite i izbegnete stres. Neretko vas opominju u bioskopu da ste bučni.
5. Čokolada sa lešnikom i voćem – tajanstvene osobe
Obožavate knjige, muziku i trilere. Na prvi pogled delujete kao vrlo otvorena i direktna osoba, ali ispod površine krijete mnoge sočne tajne. I bez obzira koliko vas drugi “golicali” da im otkrijete tajnu, vi se ne date, sve dok vam vaš sagovornik prvi ne otkrije svoju.
Pogledajte i Topla čokolada
6. Čokolada sa mentom – živahne osobe nemirnog duha
Volite festivale, rock ‘n’ roll, dramu. Sjajan ste savetnik i ljudi se prvo vas sete kada im je potreban razgovor i pomoć. Ne drži vas mesto. Za vas važi ona poslovica da “se ne radi o tome šta kažete, već kako to kažete”.
7. Čokolada sa pečenim bademom – mudar čovek
Učena ste osoba i volite tehnologiju, klasičnu muziku i dokumentarce. Ljudi su jako ljubomorni na vas. Stalno se pitaju kako ste postali tako pametni, ali opet dođu do istog zaključka – jednostavno ste takvi. Pravi ste “kit ubica” u svim društvenim igricama.
8. Crna čokolada – svesni važnosti zdravlja
Vaš cilj je da budete fit i da iskoristite maksimum iz svakog dana. Od vas ljudi traže savet kada je u pitanju ishrana, ali i potencijalni partner. Vaš moto je: Izgledaj lepo, osećaj se dobro.
Izvor: prva.rs

Omiljeno voće otkriva karakter

Prema japanskoj teoriji, sklonost određenim ukusima odgovora "ukusu" našeg karaktera...

Razni alternativni pravci tvrde kako se određene lične karakteristike mogu odrediti iz horoskopskog znaka, iz crta lica, numeroloških odrednica dana rođenja ili broja slova u imenu i prezimenu, pa čak i omiljenog ukusa čoveka.
Prema jednoj teoriji omiljeno voće takođe govori nešto o karakteru, a čak i ako ne verujete u to - zabavno je pročitati.
Od ponuđenih, odaberite voće koje vam je najdraže:
 1.Lubenica
Omiljena letnja poslastica po svom ukusu je izrazito slatka i lagana, zbog bogatog udela vode. Ljudi kojima je ovo najdraže voće po svom karakteru su optimistični, vrlo retko se žale i ne podnose svađu. Veruju kako pravda uvek pobeđuje pa se ne bore za sebe, nadajući se kako će dobro na kraju  pobediti, ali zbog toga često "izvise" u životu.
2. Kruška
Ljudi kojima je ovo voće najdraže često imaju ekscentričnu ličnost. Koliko god ekstrovertirani i komunikativni bili, oni drže distancu s ljudima i retko kome dopuste da im se približi. Samopouzdani su, ali ponekad previše uporni i predani svom cilju.
3. Šljiva
Ovo sočno voće čije sveže plodove jedemo leti, a tokom godine u knedlama, u drevnim je kulturama simbol plodnosti. Ljudi kojima je ovo voće najdraže su veliki hedonisti koji vole da ugađaju sebi. Osetljivi su na kritiku pa je loše primaju, a drugima lako daju. Trebalo bi češće da se opuste i dopuste sebi da nekad i pogreše. Njihov perfekcionizam im donosi uspeh na poslu, ali i stres u privatnom životu.
4. Ananas
Ovo voće je egzotična poslastica koja se u našim krajevima ređe jede sveža, već najviše u kompotima i raznim desertima. Ljudi kojima je ovo voće omiljeno su obično veliki kreativci i estete koji vole da posmatraju lepotu oko sebe. Pažljivo biraju svoje reči pre nego što ih izgovore pa su omiljeni u društvu.
5. Grožđe
Slatki plodovi crnog i belog grožđa jesenja su poslastica u našim krajevima. Ljudi kojima je ovo najdraže voće su odlični u čuvanju tajni. Drugima su nepredvidljivi i teško "čitaju" njihove namere. U ljubavi su vođeni strašću i skloni dramatičnim odnosima.
6. Marela
Ovaj sladak i ukusni letnji plod odlikuje meka tekstura, glatka površina i fina aroma. Ljudi kojima je marela najdraže voće po naravi su vrlo velikodušni, spremni da pomognu i obožavaju da budu okruženi prijateljima i članovima porodice. Teško podnose samoću. Ako im se drugi zamere, mogu biti vrlo bezosećajni, pa se može lako reći kako su odlični prijatelji i jako loši neprijatelji.
7. Jabuka
Ovo voće je vrlo rasprostranjeno u našim područjima, a najčešće se jede sveže tokom cele godine. Ljudi kojima je jabuka najdraže voće su zaista ljudi od reči - uvek se trude da ispune i da se ponašaju u skladu s onim što su rekli. Filozofski su nastrojeni i drugima mogu ići na živce sa svojim pametovanjem. Odlični su roditelji i dobri radnici.
8. Kivi
Ovo egzotično voće kod nas se najčešće jede zimi, sveže. Prepoznatljive teksture i ukusa, kivi je voće koje ne nalikuje nijednom drugom. Ljudi kojima je kivi omiljeno voće po svojoj prirodi su pesimisti, što ih sprečava da u životu dosegnu sreću. Sumnjičavi su prema drugima, a u ljubavi ljubomorni. Krasi ih lepota i inteligencija.
9. Banana
Ovo tropsko voće je najčešće omiljeno voće mališana, mada i odraslima dobro dođe kao brzi obrok za podizanje energije. Ljudi kojima je ovo najdraže voće zaigrani su, pomalo naivni i nezreli. Izrazito su duhoviti i pravi magnet za ljude, a u ljubavi nepouzdani i vrlo koketni partner.
10. Pomorandža
Ovo voće često je simbol dobrog zdravlja i borbe sa slabim imunitetom. Ljudi kojima je ovo voće najdraže stoje čvrsto na zemlji, znaju šta žele i marljivi su kod ostvarenja svojih ciljeva. Šarmantni su i drugi im se često obraćaju za savet. U ljubavi su nesigurni i često nemilosrdno testiraju osećaje partnera.
Izvor:  24sata.hr

ODSTRANJIVAČ FLEKA


ODSTRANJIVAČ FLEKA
Koliko često smo u potrazi za univerzalnim sredstvom za otklanjanje fleke s odjeće, ne znajući da ga možemo napraviti svojim rukama?
Recept je vrlo jednostavan. Jer, sve što je genijalno, često je – na dohvat ruke.
Domaći odstranjivač fleke – recept
Sastojci:
1 čaša vruće (kipuće) vode
Pola čaše sode bikarbone
Pola čaše hidrogena (3%) (kupite u apoteci)

Postupak:
Sodu bikarbonu preliti s kipućim vodom.
Pričekajte da se ohladi i soda popuno rastvori i dodajte hidrogen.
Sve promiješajte i ulijte u raspršivač.
Vaš odstranjivač mrlja je gotov!
Korištenje:            
Dobro poprskajte fleku na suhoj odjeći i ostavite da sredstvo djeluje oko 5 minuta.

среда, 17. јун 2015.

Lak način da očistite tiganj od masnoće



Lak način da očistite tiganj od masnoće

Očistite jedan krompir srednje veličine. Isjecite ga napola i jednu polovinu umočite u sodu bikarbonu. Dalje, trljajte ovom polovinom, kao spužvom dno šerpe ili tiganja. Treba uložiti mali napor, ali rezultat će biti vidljiv momentalno, što će vas dodatno inspirisati.
Ako želite na ovaj način očistiti od masnoće više tiganja ili lonaca, neophodno je periodično obnavljati kolutove krompira, odnosno, povremeno odsjecati zaprljani dio. Također, češće ga treba umakati u sodu bikarbonu, jer masnoću, ustvari, čisti kombinacija soka krompira i sode bikarbone.!
Masnoću na zidovima lonca možete uklonite uz pomoć običnih kesica čaja.
Uzmite suhu, nekorištenu kesicu čaja, i jednostavno pređite sa njim po unutrašnjem zidu lonca (šerpe), na kojem je ostala masnoća. Odmah ćete primjetiti kako se masnoća rastvara, kao da se upija u čajnu kesicu. 2-3 kesica čaja i – „zbogom masnoći“. Za ovu potrebu kupite najjeftiniji čaj u kesicama, nije bitna vrsta i aroma.
Masnoću sa spoljnih strana tiganja, lonaca, šerpi možete takođe ukloniti kuhanjem istih u rastvoru sode bikarbone.Uzmite veći sud u koji može stati tiganj ili šerpa, sipajte u njega 4-5 kašika sode bikarbone i prelijte vodom. Kuhajte 30-50 minuta. Nakon toga samo prebrišite svoje sudove.
Za ovu metodu nije potreban nikakav fizički napor, ali njeno izvođenje zahtjeva vrijeme. Ako ga imate, to je najefikasniji način eliminisanja stare masnoće sa svih sudova. Na ovaj način možete iskuhavati cjediljke, viljuške, kašike, poklopce i druge predmete sa „teško dostupnim“ mjestima.
U posuđu pripremamo hranu za sebe i svoju djecu. Manje hemije, bolje je za sve nas. Budite zdravi, a vaši sudove neka vas raduju svojom čistoćom.,