Oglasi

понедељак, 22. јун 2015.

Šta vidite na fotografiji? Vaš odgovor mnogo govori o vašem karakteru

Šta vidite na fotografiji? Vaš odgovor mnogo govori o vašem karakteru
dnevno.hr  

Pojmovi ''patka'' i ''zec'' pružaju programe koji omogućuju umu da organizira stvarne crte na slici na drugačiji način.

Ova poznata optička iluzija može se vidjeti na dva načina: i kao patka i kao zec.

Što vidite prvo? Nije toliko važno…

Ako vidite patku, možete li vidjeti zeca?

I najvažnije,  možete li se brzo kretati između te dvije vizije?

Najranija poznata verzija ovog crteža potiče iz 1892. iz Fliegende Blattera, njemačkog humorističnog magazina, a sliku je nacrtao Ludwig Wittgenstein koji ju je uključio u svoje djelo Filozofske istrage kao sredstvo za opisivanje dva različita načina gledanja: vidim da / vidim kao.

Slika se, naravno, zapravo ne mijenja, ali naš vizualni doživljaj prolazi kroz preobražaj. Pojmovi “patka” i “zec” pružaju programe koji omogućuju umu da organizira stvarne crte na slici na drugačiji način.

Psiholog i autor Richard Wiseman je došao do zaključka da se upravo ta sposobnost kretanja između dve vizija odnosi na razinu kreativnosti.

On tvrdi da je upravo taj trenutak, kada preokrenete viziju između patke i zeca, kao mali bljesak kreativnog uvida.

Koliko se brzo vi prebacujete?
Izvor: Dnevno.hr  

Trešnje su dobre za vaše zdravlje


Trešnje su  dobre za vaše zdravlje
Utječu i na zdravlje oka, odnosno dobar vid, ali i na kožu jer sadrže 20 puta više vitamina A nego jagode i borovnice.
Bogate su antioksidansima, pa usporavaju starenje, snižavaju razinu kolesterola i poboljšavaju probavni sustav.
Nakon fizičkih aktivnosti, konzumirajte ovo voće jer sprečava grčenje mišića, a pomaže i kod menstrualnih bolova.
Trešnje su “hrana za mozak” jer potiču mentalne funkcije, pa ih grickajte ako vam je zbog vrućine oslabila koncentracija i memorija.
Izvor:Novosti 

Indijske mudrosti

 Indijske mudrosti - video
Pusti ono što ti ne koristi u životu, otvori se za novo...
Pleši kao da te niko ne gleda. 
Voli kao da nikad nisi bio povređen.
Pevaj kao da te niko ne čuje. 
Živi, živi, živikao da je raj na zemlji.




недеља, 21. јун 2015.

Pohovani plavi patlidzan

Pohovani plavi patlidzan
Sezona je plavog patlidzana i koristim razne recepte za spremanje, a ovo je jedna varijanta dobro poznatog recepta…

Sastojci:
1 veci pl. patlidzan
2 jajeta
malo soli
po zelji : prezle ili susam
malo persunovog lista
po potrebi ulje za przenje
po potrebi brasno
Priprema:
Plavi patlidzan dobro oprati, ne ljustiti, pa iseci na kolutove od 1 cm debljine.  Posoliti pl. patlidzan i ostaviti ga da odstoji oko 1 sat. Zagrejati ulje u tiganju, u svaki kolut patlidzana uvaljati u brasno, jaja umucena sa malo soli i na kraju po zelji u susam ili prezle. Spustati na vrelo ulje i prziti sa obe strane da porumeni. Vaditi na papirni salvet da upije visak ulja.
Prijatno!

Kuvani gevreci

Kuvani gevreci
Sastojci
500gr brasno
1/2 kocka svezi kvasac
2 kasicice soli
1 kasicica secer
3 kasike ulje
250ml mlake vode
2l voda za kuvanje gevreka
1 kasika med za kuvanje
susam

Rolovane tikvice

Rolovane tikvice

Sastojci:
2 srednje tikvice, iseci po dužini ,posoliti i ostaviti da puste vodu.
200 g tvrdog sira
100 g pavlake
So
Priprema:
Na jednom kraju lista tikvice staviti kombinaciju sira i pavlake malo posoliti.  Urolati i redati na pleh obložen pek papirom i peći kratko vreme

RECEPT ZA PROŠIRENE VENE!

Urtica dioica subsp. dioica



RECEPT ZA PROŠIRENE VENE!


POTREBNI SASTOJCI:

jedan litar kvalitetne komove rakije (komovice) ili lozovače kao zamjena
50 grama kantariona (dobro osušenog)
50 grama trave ive (takođe osušene) – latinski naziv za ovu bijku je Teucrium Montanum
50 grama osušenih listova od koprive
KAKO SE PRAVE KAPI ?
Idemo redom korak po korak :
Pronađite poveću staklenu teglu i u nju stavite sve osušene biljke koje smo nabrojali, zatim prelijte sve do vrha sa rakijom komovicom (lozovačom).

Zatvorite teglu što bolje možete i smjestite je na tamno mjesto narednih 30 dana da odstoji.

Nakon mjesec dana tečnost iz tegle procijedite kroz gazu. Jedna napomena, važno je da i same biljke što bolje i jače iscijedite, jer je tečnost koje su one upile ubjedljivo najljekovitija.
Prespite procijeđenu tečnost u novu staklenu flašu i smjestite je na hladno i tamno mjesto.

UPOTREBA VENDOKSIN KAPI

Ovako dobijene kapi za cirkulaciju i proširene vene uzimajte jednom dnevno po supenu kašiku obavezno prije jela. Preporuka je da ih uzimate odmah ujutru. Maksimalna dnevna doza je 3 čajne kašičice kod ozbiljnijih problema sa venama i cirkulacijom, takođe tada ih trebate uzimati makar pola sata prije glavnih obroka.
Mnogi pitaju kakva je to komova rakija: Komovica ili komova rakija se dobija od komina koje su ostale nakon otakanja, muljanja i cijeđenja vina, za razliku od čuvene lozovače koja se ne dobija na pomenuti način pečenjem komina, već se pravi od grožđa, a da se prije toga vino nije pravilo. Smatramo da su svi sastojci lako nabavljivi i da vam ovaj recept za vendoksin kapi ne bi trebao predstavljati velik problem. U svakoj bolje opremljenoj biljnoj apoteci mogu se pronaći pomenute osušene biljke.



http://zdravljeirecepti.blogspot.com/