Kuvani gevreci
Sastojci
500gr brasno
1/2 kocka svezi kvasac
2 kasicice soli
1 kasicica secer
3 kasike ulje
250ml mlake vode
2l voda za kuvanje gevreka
1 kasika med za kuvanje
susam
Pripremite kvasac i ostavite da nadodje.
Umjesite testo od svih sastojaka osim susama i ostavite da nadodje.
Premesite testo i odkinite malo, rolajte testo rukama i zatvorite krug.
U serpi na vatri nalijemo 2l vode,stavimo med i promesamo da se med rastvori.Kad voda pocne da vri stavljamo gevreke u kljucalu vodu okrenemo gevrek na drugu stranu -ukupno 1 min.zatim resetkastom kasikom vadimo gevrek u plitkom nauljanom tanjuru i odmah prebacimo u veliki pleh od rerne oblozen pek papirom, obilno pospemo susam koji se lako lepi po povrsini zbog meda.
Posle kuvanja,posipanja susama gevreci odmaraju jos 5min a zatim uh pecemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200c oko 25min-dok zarumene.
Sastojci
500gr brasno
1/2 kocka svezi kvasac
2 kasicice soli
1 kasicica secer
3 kasike ulje
250ml mlake vode
2l voda za kuvanje gevreka
1 kasika med za kuvanje
susam
Pripremite kvasac i ostavite da nadodje.
Umjesite testo od svih sastojaka osim susama i ostavite da nadodje.
Premesite testo i odkinite malo, rolajte testo rukama i zatvorite krug.
U serpi na vatri nalijemo 2l vode,stavimo med i promesamo da se med rastvori.Kad voda pocne da vri stavljamo gevreke u kljucalu vodu okrenemo gevrek na drugu stranu -ukupno 1 min.zatim resetkastom kasikom vadimo gevrek u plitkom nauljanom tanjuru i odmah prebacimo u veliki pleh od rerne oblozen pek papirom, obilno pospemo susam koji se lako lepi po povrsini zbog meda.
Posle kuvanja,posipanja susama gevreci odmaraju jos 5min a zatim uh pecemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200c oko 25min-dok zarumene.
Нема коментара:
Постави коментар