Oglasi

четвртак, 9. април 2015.

Uskršnje dekoracije

Uskršnje dekoracije






























среда, 8. април 2015.

У сусрет празнику

Идеја за креативна ускршња јаја











Dekorativna korpica od sisarki

Dekorativna korpica od sisarki




Posne kiflice

Posne kiflice
Zamesiti testo od :
1 kgr brašna,
500 ml  kisele ili obične vode,
50 gr kvasca,
2 kašičice soli,
4 kašike šećera,
9 kašika ulja i
200 gr susama.

Ostaviti testo da kisne, potom ga premesiti i ostaviti da ponovo nadodje.
 Rastanjiti ga, seći manje  lopte, pa uviti kifle.
Ostaviti u plehu da još malo kisnu, a pre pečenja ih premazati uljem i susamom. Peči na 220 stepeni preko 20 minuta.

Posne piroške sa krompirom

Posne piroške sa krompirom
Sastojci
Testo
500 grama obarenog krompira
150 grama otopljenog putera
900 grama brašna
500 ml mleka
1 kock kvasac
2 kašica šećera
1 ravna kašica soli
150 gr prezla
Fil
2-3 kašike kisele krastavica 
100 grama naseckan posni kaškavlj
origano po želji kečap
Način pripreme
Dok se krompir kuva, rastopiti kvasac u mlakom vodom sa šećerom i brašnom. 
Ostaviti da nadolazi. Obaren krompir propasirati i dodati mu Napraviti glatku masu i dodati u nadošli kvasac sa ostatkom namirnica, pa zamesiti mekano testo, da se ne lepi za ruke.
Razviti koru, debljine 4-5 mm, seći na krugove, filovati i piroške lepo oblikovati u loptice. Voditi računa da se lepo sastavi, da fil tokom prženja ne iscuri.
Pržene piroške umakajte u prezlu.

уторак, 7. април 2015.

Posna ruska salata

Posna ruska salata

POTREBNO JE:
2 konzerve tune,
posni majonez,
4 manje šargarepe,
4 kisela krastavca,
1 veći krompir,
300 g graška,
biber,
so.
PRIPREMA:

Krompir, šargarepu i grašak obariti i iseckati na kockice.
Dodati sitno iseckane krastavčiće i tune.
Posoliti, pobiberiti, pa sve zajedno umešati u posni majonez.
Smesu sipati u staklenu činiju.

Skuša sa roštilja

Skuša sa roštilja
Potrebno je:
1kg skuše ,
1 dl jabukovog sirćeta,
1 šoljica maslinovog ulja,
1 dl belog vina,
so
biber
majčina dušica
peršun
limon
4 srednja krompira kao prilog
Priprema
Skuše očistiti, oprati i staviti u tepsiju.
Preliti ribe sirćetom, vinom, maslinovim uljem, 
dodati kašičicu soli, sipati malo bibera. 
Zatim unutrašnjost ribe posolite (kašičica soli po komadu),
pobiberite, po želji, dodati prsohvat majčine dušice,
svežeg peršuna.
Kada vreme istekne, ribe izvadite iz tepsije, položite na roštilj (električni) 
i pečite na maksimalnoj temperaturi 15 minuta sa jedne i 15 minuta sa druge strane.
Skuše preliti marinadom iz tepsije i služiti uz kuvan krompir, koji takodje, 
možete preliti marinadom.