Posne kiflice
Zamesiti testo od :
1 kgr brašna,
500 ml kisele ili obične vode,
50 gr kvasca,
2 kašičice soli,
4 kašike šećera,
9 kašika ulja i
200 gr susama.
Ostaviti testo da kisne, potom ga premesiti i ostaviti da ponovo nadodje.
Rastanjiti ga, seći manje lopte, pa uviti kifle.
Ostaviti u plehu da još malo kisnu, a pre pečenja ih premazati uljem i susamom. Peči na 220 stepeni preko 20 minuta.
Zamesiti testo od :
1 kgr brašna,
500 ml kisele ili obične vode,
50 gr kvasca,
2 kašičice soli,
4 kašike šećera,
9 kašika ulja i
200 gr susama.
Ostaviti testo da kisne, potom ga premesiti i ostaviti da ponovo nadodje.
Rastanjiti ga, seći manje lopte, pa uviti kifle.
Ostaviti u plehu da još malo kisnu, a pre pečenja ih premazati uljem i susamom. Peči na 220 stepeni preko 20 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар