Stefka Sindakovska |
2 kg sitnijih jabuka, 250 g šećera u prahu, 250 g mlevenih oraha,4 jaja,4 kašike šećera,4 kašike brašna, 1/2 kesice praška za pecivo, 750 ml mleka, 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake. 250 g margarina,2 kesice šlaga
Priprema:
Jabuke oljuštiti, pa ih izdubiti tako da ostanu cele. Izdubljene jabuke ređati u tepsiju obloženu pek-papirom. Potom pomešati mlevene orahe sa šećerom u prahu, pa napuniti svaku jabuku.Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 20 minuta, dok jabuke ne puste sok.
Jaja umutiti sa šećerom, umešati brašno, prašak za pecivo, preliti preko jabuka, pa vratiti u rernu da se peče još 25 minuta.
Fii: Razmutiti puding i ukuvati ga u ključalo mleko. Ostaviti ga da se ohladi, pa ga sastaviti sa prethodno umućenim margarinom.Ispečenu tortu izvaditi iz rerne, prevrnuti je i premazati filom.Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice i premazati celu tortu.
Jaja umutiti sa šećerom, umešati brašno, prašak za pecivo, preliti preko jabuka, pa vratiti u rernu da se peče još 25 minuta.
Fii: Razmutiti puding i ukuvati ga u ključalo mleko. Ostaviti ga da se ohladi, pa ga sastaviti sa prethodno umućenim margarinom.Ispečenu tortu izvaditi iz rerne, prevrnuti je i premazati filom.Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice i premazati celu tortu.
Нема коментара:
Постави коментар