Oglasi

недеља, 19. април 2015.

PITA SA SIROM

PITA SA SIROM
½ kg glatkog  brašna
1 žlica ulja
sol
3-4 l mlaka voda
Sve sastojke rukom dobro zamijesite u glatko  tijesto. Radite na pobrašnjenoj radnoj površini , a gotovo tijesto odvojite u 2 – 3 hrpice, svaku posebno stavite na nauljen tanjur, pouljite svaku i odozgora i odozdo, malo je rukom spljoštite, pokrijte folijom  te pustite neka tijesto odstoji od petnaestak minuta do pola sata.
Razvlačite kore  na čistom pamučnom, malo pobrašnjenom stolnjaku. Položite tijesto na pobrašnjeni stolnjak i rukama razvucite u krug. Zatim ga oprezno i nježno razvlačite sa svih strana kruga tako da se krug povećava i širi. Kad tijesto razvučete po cijelom stolnjaku, debele rubove tijesta odstranite nožem ,
Tijesto nožem vodoravno prerežite , poprskajte uljem ili otopljenim putrom pa ravnomjerno rasporedite filu po cijelim korama. Krenite rolati  tijesto s jedne strane od kraja kore koja visi preko ruba stola pa prema sredini i to pomoću stolnjaka tako da dignete njegov rub i lagano ga povlačite prema sebi te tako zarolate tijesto i formirate dugi tanki rolat. Nauljite pleh i rolat oprezno primite u ruke i zavijte u kalupu u krug, od najužeg dijela - sredine do kraja. Možete ih slagati i u male krugove ili u rolat kao štrudl. Poprskajte uljem i stavite u unaprijed zagrijanu pećnicu, a u međuvremenu nastavite razvijati slijedeću koru ili ih prema želji sve prvo pripremite pa pecite jednu po jednu, svaku oko pola sata.




Нема коментара:

Постави коментар