Skuša sa roštilja
Potrebno je:
1kg skuše ,
1 dl jabukovog sirćeta,
1 šoljica maslinovog ulja,
1 dl belog vina,
so
biber
majčina dušica
peršun
limon
4 srednja krompira kao prilog
Priprema
Skuše očistiti, oprati i staviti u tepsiju.
Preliti ribe sirćetom, vinom, maslinovim uljem,
dodati kašičicu soli, sipati malo bibera.
Zatim unutrašnjost ribe posolite (kašičica soli po komadu),
pobiberite, po želji, dodati prsohvat majčine dušice,
svežeg peršuna.
Kada vreme istekne, ribe izvadite iz tepsije, položite na roštilj (električni)
i pečite na maksimalnoj temperaturi 15 minuta sa jedne i 15 minuta sa druge strane.
Skuše preliti marinadom iz tepsije i služiti uz kuvan krompir, koji takodje,
možete preliti marinadom.
Нема коментара:
Постави коментар