Posne piroške sa krompirom
Sastojci
Testo
500 grama obarenog krompira
150 grama otopljenog putera
900 grama brašna
500 ml mleka
1 kock kvasac
2 kašica šećera
1 ravna kašica soli
150 gr prezla
2-3 kašike kisele krastavica
100 grama naseckan posni kaškavlj
origano po želji kečap
Način pripreme
Dok se krompir kuva, rastopiti kvasac u mlakom vodom sa šećerom i brašnom.
Ostaviti da nadolazi. Obaren krompir propasirati i dodati mu Napraviti glatku masu i dodati u nadošli kvasac sa ostatkom namirnica, pa zamesiti mekano testo, da se ne lepi za ruke.
Razviti koru, debljine 4-5 mm, seći na krugove, filovati i piroške lepo oblikovati u loptice. Voditi računa da se lepo sastavi, da fil tokom prženja ne iscuri.
Pržene piroške umakajte u prezlu.
Нема коментара:
Постави коментар