KROFNE
Sastojci :
500 g brašna,
2 jajA,
Sveži kvasac,
100 ml ulja,
300 ml mleka,
2 kašičice soli,
1 kašičica šećera ,
Kora narandže ili limuna,
Ulje za prženje,
Šećer u prahu za posipanje.
Priprema
U dublji sud stavite brašno, pa dodajte jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer, koru narandže i kvasac. Sve dobro izmešajte i umesite kompaktno mekše testo. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste.
Prekrijte testo čistom krpom i ostavite oko 40 min da nadođe. Kada je testo nadošlo izvadite ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podeliti ga na dva dela. Rastanjite jedan deo oklagijom i modlom, vadite krugove za krofne. Ponovite postupak i sa drugom polovinom testa, pa ostavite krofne da odstoje jos 15ak minuta na brašnjavoj površini da se ne bi zalepile.
Sastojci :
500 g brašna,
2 jajA,
Sveži kvasac,
100 ml ulja,
300 ml mleka,
2 kašičice soli,
1 kašičica šećera ,
Kora narandže ili limuna,
Ulje za prženje,
Šećer u prahu za posipanje.
Priprema
U dublji sud stavite brašno, pa dodajte jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer, koru narandže i kvasac. Sve dobro izmešajte i umesite kompaktno mekše testo. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste.
Prekrijte testo čistom krpom i ostavite oko 40 min da nadođe. Kada je testo nadošlo izvadite ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podeliti ga na dva dela. Rastanjite jedan deo oklagijom i modlom, vadite krugove za krofne. Ponovite postupak i sa drugom polovinom testa, pa ostavite krofne da odstoje jos 15ak minuta na brašnjavoj površini da se ne bi zalepile.
Kate Ristevska |
Нема коментара:
Постави коментар