BRESKVICE
2 jaja
2 dcl šećera
1 dcl otopljene masti
½ praška za pecivo
350 gr brašna
5 žlica marmelade
0,5 dcl ruma
crvena boja u prahu
kristalni šećer
PRIPREMA
Pjenasto umutiti jaja sa šećerom i miješati uz dodavanje ulja, brašna i praška za pecivo. Kada se tijesto sjedini, ostavaviti ga sat-dva dva da odstoji tek onda peći male okruglice veličine oraha ma temperaturi od 200 ° C.oko 13–15 minuta, paziti da ne porumene.
Kada se ohlade nožem izdubiti ih što je više moguće..Ostatke samljeti na mašinu za mljevenje.
Pomiješati sa marmeladom i rumom. Malom žlicom puniti polovice breskvica i lijepiti ih.
Ako imate boju u prahu možete uzeti na vrh noža i rastopiti je u 1 dcl vode. Umakati breskvice u boju i umočiti u kristalni šećer da se dobije završna dekoracija.slagati na tacnu.
Stefka Sindakovska |
Нема коментара:
Постави коментар