Oglasi

петак, 10. април 2015.

Majalija pogaca


Majalija pogaca
Sastojci

150 gr naut,  topla voda,  malo sol,i  malo secera  i 2 kg brasno
Recept je  tradicionalan. 
Potrebno je dobiti prirodni kvasac od nepeceni naut.
Nepeceni naut u avanom se iskrsi, onda staviti u staklenu teglu 
u koju zalijte vrućom vodom i zatvoriti.Staklenu teglu uvijemo u 
ubrus i ostavimo na toplom, celo vreme nesme nimalo oladiti.Tako treba 
stajati dok se stvore mehurići. Kad vidite da se voda zapenila onda zamesimo 
sa brasnom u meko testo, ostavimo i to sad da kisne isto tako pazeci da ne 
oladi. Kad se testo nadigne  kvasac je gotov. 
U vanglu stavimo brasno, dodamo malo secera i soli i sa  dobijeni kvasac
mesimo testo  i dolivamo vodu koja mora bit topla, izmesimo i osgtavimo opet 
da kisne. Kad se uveca  razmesimo i pravimo pogace, stavimo u uljane plehove i 
cekamo da opet testo naraste i pecemo.
Kad testo naraste peći u zagrijanoj pećnici na 200˚C oko 35 min.

Нема коментара:

Постави коментар