Katine tortice
Sastojci:
Za biskvit:
4jaja, 150 gr šećera, 4 kašike oštrog brašna, pola praška za pecivo, 200 gg čokolado za kuhanje i 200 gr margarina.
Krema:
1/2lvrhnja za šlag, 200g čokol za kuhanje, 1-1,5dcl vrućeg mlijeka.
Priprema:
Žumanjca i šećer istući mikserom.Dodati otopljenu čokoladu .Dodati brašno sa praškom za pec. i na kraju snijeg od 4 bjelke. Peći na-180c oko 20 min. Vruć biskvit preliti sa 1-1,5 dcl vrućeg mlijeka. HLADITI biskvit.(i dalje mora biti u tepsiji.)
Za KREMU-rastopiti na pari čokoladu i vrhnje te miješati oko 10min .Preliti po hladnom biskvitu,ostaviti u frižider da se stvrdne.Rezati na manje kockice i ukrasiti
Kate Ristevska |
..
Нема коментара:
Постави коментар