Oglasi

недеља, 19. април 2015.

Katine tortice


Katine tortice
Sastojci:
Za biskvit:
4jaja,  150 gr šećera,  4 kašike oštrog brašna,  pola praška za pecivo, 200 gg čokolado za kuhanje i  200 gr margarina.
Krema:
 1/2lvrhnja za šlag,  200g  čokol za kuhanje,  1-1,5dcl vrućeg mlijeka.
Priprema:
Žumanjca i šećer istući mikserom.Dodati otopljenu čokoladu .Dodati brašno sa praškom za pec. i na kraju snijeg od 4 bjelke. Peći na-180c oko 20 min. Vruć biskvit preliti sa 1-1,5 dcl vrućeg mlijeka. HLADITI biskvit.(i dalje mora biti u tepsiji.)
Za KREMU-rastopiti na pari čokoladu i vrhnje te miješati oko 10min .Preliti po hladnom biskvitu,ostaviti  u frižider da se stvrdne.Rezati na manje kockice i ukrasiti
Kate Ristevska



..

Нема коментара:

Постави коментар