Oglasi

понедељак, 21. септембар 2015.

UPALJENI SINUSI - RECEPT

UPALJENI SINUSI - RECEPT

Priprema:

Isjeckajte korijen svježeg đumbira, zagrijte vodu i skinite kotlić s vatre prije vrenja.

Ubacite po 1 žlicu naribanog korijena đumbira na 2 dl vode.

Pustite da odstoji 10 do 15 minuta. Pijte tijekom dana.

Svježi đumbir toliko je bogat aktivnim tvarima da iste sastojke možete iskoristiti dva-tri puta za pripremu čaja.

Samo ih prelijte s još vode, zagrijte, pustite da odstoje desetak minuta i popijte.

Drugi ciklus liječenja sinusa pored čaja koristite i topli ručnik

Topli ručnik može vam ublažiti glavobolju povezanu sa sinusitisom.

Namočite ručnik u toplu vodu, dobro ga iscijedite i nakapajte na njega par kapi eukaliptusova i ulja metvice.

Položite ručnik, dok je još topao, preko čela i nosa.

Toplina će vam goditi, ovlažit će vam nosnice te olakšati bol i pritisak u sinusima.

Isti postupak možete provesti i sa suhim ručnikom koji ste prethodno zagrijali na radijatoru (prije toga dobro očistite površinu na kojoj ćete zagrijati ručnik).

Kad je zagrijan, nakapajte malo ulja eukaliptusa i metvice pa ga stavite preko čela i nosa.

Ako je ručnik prevruć, pričekajte da se malo ohladi.
narodnaamedicina

RIJEŠITE SE PUŠENJA: Ova ljekovita biljka vam može pomoći da ostavite cigarete!

RIJEŠITE SE PUŠENJA: Ova ljekovita biljka vam može pomoći da ostavite cigarete!

U poslednje vreme se može češće naći u prodavnicama zdrave hrane i odličan je način da uživate u slatkim ukusima bez dodatog belog šećera.

Stevija vodi poreklo iz Južne Amerike i koristi se kao prirodni zaslađivač.

Ova biljka ima izuzetan uticaj na vaše zdravlje – snižava krvni pritisak, jača imunitet, reguliše varenje, pomaže kod umora, upale grla i bolova u kostima…


Stanovnici Paragvaja koriste listove stevije već 1.500 godina kao tonik za želudačne tegobe, a kuvanu u vodi i kao koncentrat za poboljšanje opšteg zdravlja.

U spoljašnjoj primeni ekstrakta stevije zapaženo je da ima terapeutski učinak na mnoge bolesti kože poput akni, dermatitisa i ekcema. Ekstrakt stevije možete staviti i u kupku.

Ali, ono što je tek nedavno otkriveno, zahvaljujući kliničkim ispitivanjima koja su sprovedena u Americi, biljka stevija i svi njeni oblici smanjuju zavisnost o cigaretama i alkoholu.

Eto još jednog dobrog razloga da u ishranu ubacite baš steviju.

Izvor: Stvarukusa.rs

Riješite se visokih masnoća u krvi uz pomoć jednostavnog recepta

Riješite se visokih masnoća u krvi uz pomoć jednostavnog recepta


Pošto u zadnje vrijeme na našu stranicu stiže dosta upita o načinu rješavanja povišenih masnoća u krvi, odlučili smo ovaj jednostavni, a efikasni recept da podijelimo s vama.

Zbog brzog načina života, loše ishrane i nedostatka fizičke aktivnosti ovo je bolest sadašnjice. Nekada se kod povišenih masnoća mogu primjetiti nakupine masnog tkiva žute boje u obliku pločica ili čvorića na gornjim očnim kapcima ili nekim drugim dijelovima tijela, nažalost u početku oboljena obično nema drugih simptoma.

Napredovanjem bolesti, dolazi do zadebljanja stijenki krvnih sudova, ateroskleroze, kojoj doprinose i drugi riziko faktori (pušenje, alkoholizam, nikotin), a sve to nažalost rezultuje najčešće cerebrovaskularnim oboljenima koji su vodeći uzrok smrti kako u svijetu tako i kod nas.

Jedini način dijagnosticiranja oboljenja je putem laboratorijskih pretraga. Ukoliko imate nalaze koji ukazuju na ovo oboljenje tople preporuke za ovaj lijek, jer našim najbližim je pomogao.

Sastojci:
- smokve
- domaće jabukovo sirće

Priprema:

Lijek spravljate navečer, da biste ga pili ujutro. Uzmite tri suhe smokve, i dobro ih izbockajte čačkalicom za zube sa svih strana, a potom ih ubacite u staklenu zdjelicu u koju ste stavili 2 dcl domaćeg jabukovog sirćeta. Ako ste ih pokiselili navečer u 20h, pojedete ih ujutro u 8h. Ostatak sirćeta nemojte bacati nego u to isto sirće narednu noć ponovo pokiselite 3 smokve pripremljene na isti način. Ta 2 dcl sirćeta koristite 7 dana, većina bude upijena od strane smokvi koje se kisele. Osmi dan uzmeta nova 2 dcl sirćeta, i postupak ponavljate jos jednu sedmicu.

 
Znači, kura liječenja traje 14 dana. Uz ovaj recept pridržavajte se zdravo načina ishrane, i povečajte fizičku aktivnost.
Nakon pola mjeseca od ispijene kure, ponovite nalaze i uvjerite se u učinkovitost lijeka.

( LijekizPrirode.com )

недеља, 20. септембар 2015.

Zaboravite na zubare: Evo kako prirodno izlečiti karijes

Zaboravite na zubare: Evo kako prirodno izlečiti karijes

Ceo svet polako uviđa činjenicu da kada telu damo ono što mu je potrebno, može se izlečiti ono što smo mislili da je neizlečivo.

Dobar primer neizlečivog, a čestog problema je zubni karijes, a opsežna istraživanja koja su sada dostupna javnosti otkrivaju više o prirodi karijesa kao i činjenicu da postoje lekovi koji mogu pomoći.

Kako prirodno izlečiti karijes

Prema Američkom udruženju dentologa, karijes dobijamo kada hrana koja sadrži ugljene hidrate (šećere i skrob) kao što su kolači, bombone, mleko, pirinač i sl često ostaju na zubima. Bakterije koje žive u ustima razvijaju se na takvim ostacima, a kao rezultat proizvode kiselinu.

Tokom vremena, ove kiseline uništavaju zubnu gleđ, što rezultuje karijesom.

Postoji nekoliko problema s ovom teorijom uključujući:

– Grupa urođenika koji su ugljene hidrate žvakali, a nikad nisu četkali zube niti koristili zubni konac, imala je sve zube skoro bez karijesa.

– Bakterije ne konzumiraju prerađeni šećer ili brašno zbog nedostatka hranljivih materija u njima.

-Namirnice koje bakterije vole kao mleko, povrće, meso, riba i voće uglavnom nisu navedene kao uzročnici karijesa

Dakle, ako moderna objašnjenja uzroka karijesa nisu tačna, šta je onda zapravo uzrok?

Istraživanja dr. Vestona Prajsa i drugih zubnih pionira svodilo se na tri faktora:
-nedovoljno minerala u prehrani
-nedovoljno vitamina topivih u mastima(A,D,B i K)
-prisustvo fitinske kiseline zbog koje crevni sistem ne apsorbuje pravilno hranljive sastojke.

Tokom vremena, ako vašoj ishrani nedostaje vitamina i minerala, ili sadrži visoke nivoe  fitinske kiseline (iz žitarica, semenki, orašastih plodova i mahunarki) omer kalcijuma i fosfora neće biti u ravnoteži, što će rezultovati izvlačenjem minerala iz kostiju, odnosno gubljenjem zuba i slabljenjem kostiju.

Dakle, dugogodišnje uverenje da šećer uzrokuje karijes je istina, ali zato jer uništava hranljive materije iz tela, a ne jer ga bakterije jedu i proizvode kiselinu koja uništava zube.

Hrana koja može izlečiti karijes

Kako bi vratili promer kalcijuma i fosfora u krvi, i kako bi omogućili mineralima da se vežu za zube nije dovoljno samo ne jesti previše slatkiša ili prerađene hrane.

Zapravo moramo da jedemo hranu koja sadrži velike količine minerala i vitamina koji će graditi čvrstu zubnu gleđ.
Hrana na koju se treba fokusirati je:

-kokosovo ulje, organski mlečni proizvodi (naročito maslac), organski uzgojeno meso, plodovi mora i supe od kostiju.
-organski uzgojeno povrće, a idealna bi bila supa od kostiju s povrćem.
-jetra

Ograničite namirnice koja imaju visok udeo fitinske kiseline poput žitarica, mahunarki, orašastih plodova i semenki, kao i prerađene hrane koja je će poremetiti ravnotežu šećera u krvi.

Dodaci prehrani koje treba uzeti u obzir:
-fermentirano ulje iz jetre bakalara
-magnezijum-potrebno za pravilno korišćenje kalcijuma i fosfora
-želatin -ako nemate vremena za supu to je dobar izbor jer je odlična za desni i probavu

Sada možete vratiti svoj blistavi osmeh.

(Doznajemo)

Sutra je Mala Gospojina - praznik rođenja presvete Bogorodice

Sutra je Mala Gospojina - praznik rođenja presvete Bogorodice

Mala Gospojina (Rođenje Presvete Bogorodice ili Roždestvo Presvete Bogorodice) je crkveni i narodni praznik kojim se slavi rođenje Bogorodice Marije.

Ovaj praznik spada u red najvećih Crkvenih praznika. Bogorodica je rođena u Nazaretu, od ostarelih i pravednih roditelja Joakima i Ane. Po ocu i njegovim precima, bila je od carskog roda Davidovog, a po majci i njenim precima, od roda prvosvešteničkog. Ana je kao starica rodila kćer Mariju, po blagoslovu Božijem. Ovaj dan se praznuje kao Mala Gospojina ili Mala Bogorodica.

Obeležava se 21. septembra svake godine.

Na ikoni se događaj rođenja Svete Djeve Marije predstavlja tako da majka Ana leži na postelji, novorođena Marija u kolevci, a okruženi su mnogim srodnicima.

Narodni običaji
Jesenje svadbe u Srbiji, od davnina, počinjale su od Male Gospojine. U poljoprivredi, Mala Gospojina je označavala vreme kada se počinjalo sa oranjem i setvom ozimih useva. U to vreme, priređivane su i razne stočarske svečanosti.

Veruje se da bilje ubrano između Velike i Male Gospojine ima posebna lekovita svojstva, a da jaja iz toga perioda mogu cele godine ostati sveža pa se zato ostavljaju za nasad; pilići izleženi u ove dane biće dobre nosilje. Mnoge porodice slave Malu Gospojinu kao svoju Krsnu slavu.

Mala Gospojina u Šumadiji smatra se velikim praznikom i slavom. Domaćini koji ne slave slavu, odlaze sa porodicom svečano obučeni na raznorazne i mnogobrojne sabore i vašare, koji se održavaju oko crkava, odnosno u crkvenim portama. Ovaj dan je dobar za održavanje svadbi i veridbi. U Glamočkom polju održava se veliki stočni vašar.

Najveći vašari u Srbiji su u Negotinu i Šapcu,s tim što vašar u Negotinu ima vrlo dugu tradiciju.
Jedan od najstarijih i najbolje očuvanih živopisa s motivom Roždestva Bogorodice nalazi se u Kraljevoj crkvi u Studenici, zadužbini kralja Milutina (1282-1321) s kraja 14. veka.

U beogradskoj Sabornoj crkvi kralj Petar Prvi Karađorđević (1844-1921) krunisan je 1904. na praznik Roždestva Bogorodice, a Mala Gospojina je i slava humanitarne i kulturno-prosvetne organizacije "Kolo srpskih sestara", osnovane 1903. na inicijativu slikarke Nadežde Petrović (1873-1915).

PC Bogorodici posvećuje praznike Vavedenje, Sretenje, Blagovesti, Uspenje presvete Bogorodice (Velika Gospojina) kao i one koji obeležavaju uspomenu na događaje iz njenog života, kao što su praznici Pokrov Presvete Bogorodice i Polaganje rize Presvete Bogorodice.

петак, 18. септембар 2015.

IMALA JE PREKO 80 GODINA I NIJEDNU SIJEDU! TAJNA JE U OVOM NAPITKU


IMALA JE PREKO 80 GODINA I NIJEDNU SIJEDU! TAJNA JE U OVOM NAPITKU

Među najboljim načinima za  čišćenje organizma od toksina tretman s jednim od najsnažnijih sredstava za detoksikaciju – pšeničnom travom, odnosno mladom pšenicom.
Pšenična trava djeluje poput čiste sunčeve energije, a 7,5 grama ima jednaku nutritivnu vrednost kao i 175 grama šargarepe, salate ili celera. Njene sposobnosti čišćenja organizma bile su poznate još u doba faraona.
Danas, kada se svakodnevno suočavamo sa stresom, zagađenom okolinom, štetnim zračenjima i nezdravom hranom, njeno detoksikacijsko djelovanje je važnije nego ikad.
Ako se osjećate umorno i teško i stalno ste dekoncentrisani, čišćenje organizma pšeničnom travom vam može pomoći da povratite energiju i poboljšate zdravlje.
Znakovi da vam je potrebna detoksikacija:
glavobolja
alergija
problemi s kožom
zadah i neprijatan miris tijela
loša probava
nadutost i gasovi
gojenje ili prekomjerno mršavljenje
zatvor
umor, loša koncentracija, slabo pamćenje
depresija
prijevremeno starenje
Dobrobiti pšenične trave
Pšenična trava sadrži preko 100 elemenata potrebnih čovjeku, među kojima su esencijalne masne kiseline, važni enzimi i antioksidansi.

Jedan od važnijih elemenata je hlorofil, na kojeg otpada oko 70 posto sastava pšenične trave. Hlorofil je važan za izbacivanje otrova i teških metala iz tijela. Tu su i vitamini A, B, B17, C, E, F i K, te minerali kalijum, gvožđe, magnezijum i kalcijum.
Pšenicna trava povećava broj crvenih krvnih zrnaca, čisti krv i druge organe i stimuliše metabolizam. Zbog visokog udjela hlorofila obogaćuje krv kiseonikom. Efikasno čisti jetru i neutrališe toksine. Podstiče rad štitne žlijezde i smanjuje kiselost organizma.
Sok od pšenične trave vraća boju sijedim vlasima
Redovno konzumiranje svježeg soka mlade pšenične trave pruža nam mnoge prednosti, a jedna od njih je i ta da može usporiti rast sijedih vlasi i vratiti sijedoj kosi njenu prirodnu boju!
S 82 nije imala nijednu sijedu!
Ispijanje sokova od mladih zelenih žitarica prva je promovisala dr. Ann Wigmore. Ona je detaljno istražila ljekovita svojstva soka od mlade pšenice i razvila je i detaljno opisala proces uzgoja mlade pšenice u plitkim posudama kod kuće ili na bilo kom mjestu. Izmislila je i jeftin sokovnik za mladu pšenicu kako bi taj životni eliksir učinila dostupnim svakom, prenosi Atma.hr.
Sa 82 godine dr Wigmore nije imala nijednu sijedu vlas! To je bilo toliko nevjerovatno da su je studenti zamolili da im dopusti da prouče njenu kosu u laboratoriji. Test je pokazao da je to bila njena prirodna boja!
Sok od pšenične trave je ujedno i odličan čistač krvi i pomaže u podmlađivanju i regeneraciji naše kože.
Zbog visokog udjela hlorofila, kao i aminokiselina, minerala, vitamina i enzima pšenična trava omogućava širok spektar zdravstvenih koristi i ljekovitih prednosti.

Počnite sa količinom od 30 ml soka na dan, koju postepeno možete povećati do 30 ml dvaput dnevno.
Evo kako da uzgajite pšeničnu travu:
1. Potopite sjemenke pšenice 8-12 sati.
2. Sjemenke ostavite u staklenoj tegli i tokom naredna 24 sata isperite ih tri puta.
3. Kada se počne nazirati klijanje, posadite sjemenke na vrh zemlje. Odnos neka bude jedan dio treseta prema tri dijela zemlje.
4. Zalijte posađenu pšenicu i pokrijte teglu tokom prva tri dana, da se ne isuši. Tokom tih dana dobro zalijte pšenicu ujutro, a uveče je poprskajte vodom.
5. Četvrti dan otkrijte teglu, neka sjemenke budu na indirektnom svetlu.
6. Idealna temperatura za rast pšenice i izbejgavanje pljesni je 21C do 26C. Ako se pojavi buđ, uzgajite novu pšeničnu travu.
7. Pšenicnu travu možete sjeći kada naraste oko 20 centimetara. Dva dana pre sječenja iznesite je na sunce da bi došlo do sinteze hlorofila.
8. Za novu turu, koristite novo sjeme i zemlju.
9. Sok od pšenične trave možete iscijediti pomoću sokovnika ili je samljeti u blenderu uz dodatak vode.

narodnamedicina

четвртак, 17. септембар 2015.

TESTIRAJTE SE: Izaberite jedan od predloženih oblika i saznajte za koji posao ste rođeni


.


Kako bi otkrili da ste pronašli pravo životno zanimanje ili ono najidelanije za vas u budućnosti, potrebno je pažljivo da pogledate predložene oblike
Potom složite ostale oblike od onoga koji vam je najprivlačniji do najmanje privlačnog.

1. Krug
Vama su najvažniji dobri međuljudski odnosi, tj. da su oni koji vas okružuju srećni, stoga ne čudi da vas nazivaju lepkom koji saradnike drže na okupu. U stanju ste da stabilizujete grupu i posedujete visoki kapacitet za empatiju, radost i bol drugih naime osećate kao svoju sopstvenu. Ali, vaše mane poput sklonosti pričanja o drugima, neodlučnosti, lenjosti i samooptuživanja često vas izjedaju i ne dopuštaju da nađete sopstveni mir, kao ni priznanje za uspeh.

Tipični poslovi: gluma, marketing, istoričar, domaćica, radnik u ljudskim resursima, učitelj, ugostitelj, pisac.

2. Kvadrat
Volite naporno da radimo, razboriti ste i uvek želite da završite ono što ste počeli. Jedna od velikih vrlina u svim životnim situacijama je vaša strpljivost i metodičnost. No s obzirom da ste u stanju svaki detalj u poslu detaljno da proverite, što usporava odlučnost, teško da ćete dogurati do mesta šefa. Zbog dominantnog korišćenja leve polovine mozga, koju karakteriše logičko razmišljanje nikad ne slušate unutrašnji glas nego ste u stanju radije da satima analizirate kako doći do rešenja nego poslušati intuiciju.

Idealni poslovi za vas: računovođa, službenik u banci, programer, građevinski radnik, doktor, inženjer, tajnik, tgovac, vozač.

3. Trougao
Rođeni ste menadžer, iako možete da se usredotočite na cilj i promišljeno i brzo da analizirate situacije, brzo učite i nove informacije upijate kao sunđer. Vrlo ste samopouzdani i u svemu želite da budete u pravu, pa i ne čudi kako vam je najteže da priznate grešku. Vaše su prednosti kontrola, kritičnost, inovativnost, preciznost, vizija, ambicija, kompetitivnost, odlučnost, fokusiranost, sklonost poštovanju hijerarhije. A na putu prema visoko postavljenim ciljevima ometaju vas nestrpljivost i samoorijentisanost.

Idealni poslovi za vas: arhitekta, preduzetnik, dizajner, ekonomista, direktor, advokat, vojnik, pilot, političar, sindikalac.

4. Pravougaonik
Baš kao i prelazna forma pravouganika koja nastaje iz jednog oblika prema drugome tako i vi stalno pokušavate da sedite na dve stolice. Nikako ne prepoznajete sopstvene kvalitete i stalno tražite izlaz iz trenutne situacije. Drugi bi vas okarakterisali kao zbunjene i ljude s manjkom samopouzdanja, dok vas pak s druge strane odlikuju znatiželja i hrabrost. Pokušaćete da učinite ono što nitko dosad nije učinio i pitati sve za što drugi nemaju hrabrosti.

Idealni poslovi za vas: preduzetnik, animator, voditelj sektora, performer.

5. Cik – cak
Vrlo ste kreativni baš kao što oblik cik-cak simbolizuje, oslanjate se na maštovitost, imate sposobnost da stvorite uravnotežen pogled na svet i da vidite njegovu unutrašnju lepotu. Ali, s druge ste strani vrlo nemirni i ne možete dugo da radite na jednome mestu. Postaje vam dosadno, posebno jer ste uvereni kako ništa nije konačno ni pravilima zapisano. Iako lako osmišljavate ideje problem je što ih teško realizirate jer jednostavno gledate za tri koraka prema napred i više vas zanimaju mogućnosti nego stvarnost.

Idealni poslovi za vas: umetnik, dizajner enterijera, pronalazač, muzičar, profesor, promoter, istraživač, stolar.

(Magazin.ba)