Simpatične kornjače
Potrebno je:
400 g mlevenog mesa za pljeskavice,
5 komada viršle,
crni biber , grašak za dekoraciju,
zelena salata,
sir,
so.
Priprema:
Od mesa formirajte lopte za telo kornjače.
Sa sve četiri strane stavite prerezani uzduž viršlu za noge.
Drugu viršlu preseći na pola i napravite glavu i rep.
Telo kornjače obložite upletenim listovima sira.
Probušite čačkalicom rupice za oči i staviti zrna bibera
Stavite kornjače u posudu za pečenja , prekrijte folijom i pecite na 180 stepeni 30 minuta.
Pet minuta pre kraja skinite foliju do sir malo porumeni.
Gotove kornjače položite na listove salate i služite
Prijatno!
Potrebno je:
400 g mlevenog mesa za pljeskavice,
5 komada viršle,
crni biber , grašak za dekoraciju,
zelena salata,
sir,
so.
Priprema:
Od mesa formirajte lopte za telo kornjače.
Sa sve četiri strane stavite prerezani uzduž viršlu za noge.
Drugu viršlu preseći na pola i napravite glavu i rep.
Telo kornjače obložite upletenim listovima sira.
Probušite čačkalicom rupice za oči i staviti zrna bibera
Stavite kornjače u posudu za pečenja , prekrijte folijom i pecite na 180 stepeni 30 minuta.
Pet minuta pre kraja skinite foliju do sir malo porumeni.
Gotove kornjače položite na listove salate i služite
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар