Uskršnja pletenica
RECEPT:
1 kg brašna,
1 kocka kvasac,
1 šolja šečera,
3 jaja + 1 bjelanak (zumance za premazivanje),
0,5 l mlijeka ,
100 gr. rastopljenog margarina,
100gr suvog grozdja potopljenog u toplo mleka da omeksa,
malo limunova kora.
Priprema:
Kvasac pomiješati sa 1 kašikicom šečera , 1 kašikicom brašna i malo toplog mlijeka i pustiti da nadođe.
U brašno staviti šečer ,molo so, jaja, narendana limunova kora ,nadošli kvasac i zamijesiti tijesto sa mlijekom i rastopljenog margarina. Grozdje ocedite i stavite u testo.
Ostaviti da miruje dok tijesto ne nadodje .Podijeliti na 6 jednakih dijelova.
Od njih napravite valjke , uzmite valjke ii spletite pletenice.
Ostavi ponovo da nadođe, premažIte jajetom, posipite susamom i pećite u zagrejanoj rerni oko 45 minuta na 160 stepeni.
Svetlana Trajcevska
RECEPT:
1 kg brašna,
1 kocka kvasac,
1 šolja šečera,
3 jaja + 1 bjelanak (zumance za premazivanje),
0,5 l mlijeka ,
100 gr. rastopljenog margarina,
100gr suvog grozdja potopljenog u toplo mleka da omeksa,
malo limunova kora.
Priprema:
Kvasac pomiješati sa 1 kašikicom šečera , 1 kašikicom brašna i malo toplog mlijeka i pustiti da nadođe.
U brašno staviti šečer ,molo so, jaja, narendana limunova kora ,nadošli kvasac i zamijesiti tijesto sa mlijekom i rastopljenog margarina. Grozdje ocedite i stavite u testo.
Ostaviti da miruje dok tijesto ne nadodje .Podijeliti na 6 jednakih dijelova.
Od njih napravite valjke , uzmite valjke ii spletite pletenice.
Ostavi ponovo da nadođe, premažIte jajetom, posipite susamom i pećite u zagrejanoj rerni oko 45 minuta na 160 stepeni.
Svetlana Trajcevska
Нема коментара:
Постави коментар