Oglasi

субота, 26. март 2016.

Uskršnja pletenica

Uskršnja pletenica
RECEPT:
1 kg  brašna,
1 kocka kvasac,
1 šolja šečera,
3 jaja + 1 bjelanak (zumance za premazivanje),
0,5 l mlijeka ,
100 gr. rastopljenog  margarina,
100gr suvog grozdja potopljenog u  toplo  mleka da omeksa,
malo limunova kora.



Priprema:
Kvasac pomiješati sa 1 kašikicom šečera , 1 kašikicom brašna i malo toplog mlijeka i pustiti da nadođe.
U brašno staviti šečer ,molo so, jaja, narendana limunova kora ,nadošli kvasac i zamijesiti tijesto sa mlijekom i rastopljenog  margarina. Grozdje ocedite i stavite u testo.
Ostaviti da miruje dok  tijesto ne nadodje .Podijeliti na 6 jednakih dijelova.
Od njih napravite valjke , uzmite  valjke ii spletite pletenice.
Ostavi ponovo da nadođe, premažIte jajetom, posipite susamom i pećite u zagrejanoj rerni oko 45  minuta na 160 stepeni.

Svetlana Trajcevska

Нема коментара:

Постави коментар