Svinjsko meso sa šampinjonima " a la proleće"
Potrebno je:
800 g svinjskog mesa
600 grama mariniranih šampinjona
70 -80 ml ulja
nekolko čena belog luka
3 paradajza
200 ml belog vina
1 kašičica soli
1 kašičica Vegete
1 kašičica začin svinjskog pečenje
Potrebno je:
800 g svinjskog mesa
600 grama mariniranih šampinjona
70 -80 ml ulja
nekolko čena belog luka
3 paradajza
200 ml belog vina
1 kašičica soli
1 kašičica Vegete
1 kašičica začin svinjskog pečenje
Priprema:
Jedan paradajz i meso iseckajte na kockice, šampinjone iseckajte na komadiće .
Stavite ulje u tiganj i dodajte meso. Dodajte začine i pržite oko deset minuta na tihoj vatri.
Dodajte šampinjone i pržite nekoliko minuta. Sipajte belo vino, zatim dodajte beli luk i paradajz.
Sve vreme pleh da bude pokriven sa poklopcem i povremeno da se promeša.
Sve zajedno dobro propržite 15 do 20 minuta. Smesu preručiti u vatrostalnu posudu i zapeći u rerni .
Iznad stavite krugove od paradajza. Pecite oko 45 minuta na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар