Oglasi

субота, 12. март 2016.

Svinjsko meso sa šampinjonima " a la proleće"

Svinjsko meso  sa šampinjonima  " a la proleće"

Potrebno je:
800 g svinjskog mesa
600 grama mariniranih šampinjona
70 -80 ml ulja
nekolko čena belog luka
3   paradajza
200 ml belog vina 
1 kašičica soli
1 kašičica Vegete

1 kašičica začin svinjskog pečenje

Priprema:
Jedan paradajz i meso iseckajte na kockice, šampinjone iseckajte na komadiće . 
Stavite  ulje u tiganj  i dodajte meso. Dodajte  začine i pržite oko  deset minuta na tihoj vatri. 
Dodajte šampinjone i pržite nekoliko minuta. Sipajte belo  vino, zatim dodajte beli luk i paradajz.
Sve vreme  pleh da bude pokriven sa poklopcem i povremeno da se  promeša. 
Sve zajedno dobro propržite  15 do 20 minuta. Smesu preručiti u  vatrostalnu posudu i zapeći u rerni .
Iznad stavite  krugove od  paradajza. Pecite oko 45 minuta na 200 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар