Oglasi

недеља, 19. април 2015.

Katine tortice


Katine tortice
Sastojci:
Za biskvit:
4jaja,  150 gr šećera,  4 kašike oštrog brašna,  pola praška za pecivo, 200 gg čokolado za kuhanje i  200 gr margarina.
Krema:
 1/2lvrhnja za šlag,  200g  čokol za kuhanje,  1-1,5dcl vrućeg mlijeka.
Priprema:
Žumanjca i šećer istući mikserom.Dodati otopljenu čokoladu .Dodati brašno sa praškom za pec. i na kraju snijeg od 4 bjelke. Peći na-180c oko 20 min. Vruć biskvit preliti sa 1-1,5 dcl vrućeg mlijeka. HLADITI biskvit.(i dalje mora biti u tepsiji.)
Za KREMU-rastopiti na pari čokoladu i vrhnje te miješati oko 10min .Preliti po hladnom biskvitu,ostaviti  u frižider da se stvrdne.Rezati na manje kockice i ukrasiti
Kate Ristevska



..

Kiflice sa džemom


Kiflice sa džemom
Sastojci
1 kocka svežeg kvasca
½ l mleka
1kb  brašna
2 dl ulja
2 kašičice šećera
džem od jabuka
šećer u prahu
Priprema
 Staviti kvasac u malo toplog mleka u koje je dodat šećer i malo brašna. Umesiti testo od  kvasca, brašna, mleka, soli i ulja. Testo ne sme da bude ni suviše tvrdo, ali ni meko. Ostaviti testo na toplom mestu pola sata. Kada testo naraste, treba još jednom mesiti, Premijesite pa podijelite na 24 dijelova.Razvucite loptice i punite džemom pa zamotajte. Poredajte u tepsiju i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.. Pečene kiflice uvaljati u prah šećer.