Oglasi

петак, 15. мај 2015.

Posna reforma torta

Posna reforma torta
Neodoljiva kremasta torta od najfinije čokoladne kreme i hrskavih kora od oraha.


SASTOJCI:

KORE:
200 g meda
250 g šećera
40 g čokolade za kuvanje
250 ml gazirane vode
150 ml ulja
2 kesice vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
250 g oraha
19 kašika brašna
FIL:
450 g šećera
450 g oraha
40 g čokolade za kuvanje
3 kesice vanilin šećera
230 g margarina

четвртак, 14. мај 2015.

Piroške od krompira

Piroške od krompira
Sastojci:
Tjesto:
1  kvasac
200 ml. malaka voda,
1 zlicica secera
500 gr. brasna
1 zlicica soli
1 zlicica vegete
50gr margarina
200 gr. skuhanog krompira
Fil:
200gr sira,
2 jaja.
Priprema
Stavite kvasac sa mlekom, secerom, malo brasna da se digne;Mesimo tjesto  sa ostalim sastojcima i skuhanim krompirom; Ostavimo ga da se digne.Razvijte koru i filujte ssa vec pripremljenim filom (jaja i sir);
Przite  u ne mnogo vruce ulje. do zlatno žute boje.Pržene piroške redjati na papirnu salvetu da bi upila višak ulja iz njih.








Domača pica

Tjesto:
500 g brašno tip 400 ,
15 g svežeg kvasca ili paketić kvasca u kesicu,
2 dl vode,
1 kašika šecer,
1 kašika soli,
1 kašika ulje,
3 dl umak od paradajz ,
origano,
papar
vegeta
majaron
Fil:
200 gr šunke,
200 gr svinski vrat,
300 gr sira ,
1 kranjska klobasica,
maslinke,
šampinjoni .
Priprema:
U veliku posudu staviti brašno i so, dodati ulje, vodu i kvasac i mesiti dok ne postane elastično  Pokriti i ostaviti na toplom mestu  da nadođe.Razviti koru  debljine od   5 mm i prečnik 30 cm . Pre pečenja preko testa rasporediti premaz od paradajza, a odozgo staviti sastojke :: komade šunke, svinski vrat,  klobasica, pečurke, maslinke  i obavezno odozgo stavite sira koji se lako topi. Peći u zagrejanoj pećnici dok se sir ne rastopi
 .




среда, 13. мај 2015.

Kolač sa trešnjama

Kolač sa trešnjama
Potrebni sastojci:
3 jaja,
2 šalice šećera,
3 šalice brašna,
1/2 šalice ulja,
1 šalica jogurta,
1 prašak za pecivo.
1 vanilin šećer,
500 gr trešnje.
Jaja, šećer i vanilin šećer mikserom izradimo pjenasto,zatim dodamo 3 šalice brašna,1/2 šalice ulja,1 šalica jogurta,1 prašak za pecivo. Smjesu stavimo u   četvrtasti pleh koji smo namazali maslacem i pobrašnili brašnom,smjesu poravnati i po površini rasporediti trešnje i  peći u zagrijanu pećnicu oko 35 min na 180°C .
Prijatno
Stefka Sindakovska

.


.Cestitke izrađene od prirodnih i recikliranih materijala

.Cestitke izrađene  od  prirodnih i recikliranih materijala




Cestitka izrađena od prirodnih i recikliranih materijala


 Cestitka izrađena od  prirodnih i recikliranih materijala






Ram za fotografije

Ram za fotografije