Oglasi

понедељак, 8. јун 2015.

STALNO STE UMORNI I BEZ ENERGIJE? Prirodan recept za vas!




Sve što vam treba je beli luk, domaći i vino, crno. Ovaj lekoviti napitak čisti krv, uklanjajući višak masnoće i soli iz organizma te ubrzava metabolizam.
 Sastojci:
– 12 češnja češnjaka
– Pola litre crnog vina (po mogućnosti domaćeg)
Priprema:
Beli luk očistite, narežite na četvrtine i stavite u staklenku. Dodajte pola litra crnog vina i posudu dobro zatvorite.
Držite je na sunčanom/svetlom mestu oko dve nedelje. Svaki dan je nekoliko puta protresite, kako bi se sastojci izmešali.
Nakon dve nedelje, procedite sadržaj staklenke i stavite u staklenu bocu.
Uzimajte 1 čajnu kašičicu tri puta dnevno, u periodu od mesec dana.

Voćna torta od palacinaka

Stefka Sindakovska
10 palaćinke
 Fil :
2 šolje mleka
6  žumanaca
pola šolje šećera
1/3 šolje gustina
3 ½ kašike putera
ekstrat od vanile
Palačinke ispecite malo deblje , pustite ih s da se dobro ohlade. Zagrevajte mleko na šporetu samo da baci ključ, sklonite sa šporeta i umešajte vanila ekstrakt i ostavite da stoji 10 minuta. U drugoj posudi pomešajte žumanca, šećer i gustin pa polako dodavajte mleko stalno mešajući žicom za mućenje. Kad ste sve dobro izmešali vratite kremu na šporet i ostavite da provri na malo jačoj vatri. Krema će se zgusnuti za 1-2 minute, a zatim je skinite sa vatre, odmah umešajte puter i ostaviti da se hladi, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u fižideru. Kad se fil ohladi pomešajte je sa umucenom sltkom pavlakom i umutite mikserom dok ne dobijete glatku kremu.Filovati na sledeci nacin palacinku staviti na veci tanjir ili pladanj zatim dobra kasika fila pa red voca opet palacinka pa fil pa red drugog voca u ovom slucaju banane i jagode zatim palacinka pa fil pa red voca i tako dok ne utosite sav materijal,Ako ste ispekli malo tanje palacinke stavljajte po dve palacinke i voce stavljajte izmedju svake druge ili svake trece palacinke. Mozete ukrasiti filom ili po zelji.

Pogaca


Stefka Sindakovska
Potrebno e:
250ml.mleko
250ml.topla voda
250ML.maslo
2 lazicki mali sol
1 lazicka seker
1 kg.brasno
sirenje po vkus
zolcka za premackuvanje
malku susam


Japanski recept za masku za podmlađivanje kože

Japanski recept za masku za podmlađivanje kože
Ova čudotvorna japanska maska se sastoji od pirinča, meda i mleka i brzo će postati vaše omiljeno sredstvo za negu kože.
Prokuvajte 2-3 kašike pirinča u malo vode, dok ne omekšaju. Obavezno sačuvajte vodu u kojoj se pirinač kuvao. Prokuvana zrna zatim isperite i dodajte im kašičicu mleka, promešajte pa dodajte kašičicu meda. Sve sastojke dobro izmešajte i vaša maska je spremna. Na lice nanesite tanak sloj smese i držite tako pola sata. Nakon isteka 30 minuta isperite masku s lica vodom u kojoj se kuvao pirinač. Vaša koža će biti blistava i nežna.
Ovu mešavinu možete čuvati u frižideru do 4 dana.
izvor: stvarukusa.rs/

Salata zdravlje i lepote

Pripremite osvežavajuću zelenu salatu. Na 100 grama – samo 47 kilokalorija!

Iseckajte zelenu jabuku na kockice, sitno iseckajte listove i dršku celera i peršunov list. Prelijte jogurtom i pospite svežom zeleni.

Kako deluje:

Celer potpomaže ubrzanje metabolizma, peršun odlično otklanja otoke i podočnjake, jabuka organizmu daje mnoštvo vitamina i energije, a jogurt osvežava dah i izbeljuje zube.
izvor: http://uspesnazena.com/

Tačka sreće na našem telu. Neutrališe negativnu energiju i ojačava imuni sistem.

Tačka sreće na našem telu. Neutrališe negativnu energiju i ojačava imuni sistem.
Postoje u našem telu organ, o kojem se veoma malo priča, ali koji sa pravom možemo zvati „tačkom sreće“. I nije ga potrebno dugo tražiti. To je grudna žlezda (timus). Smeštena je u gornjem delu grudnog koša.  Jednostavno ju je pronaći: treba samo staviti dva sastavljena prsta na jamu na prednjem donjem delu vrata, neposredno iznad grudne kosti. To će i biti približno mesto timusa.
http://uspesnazena.com/
Timus  nazivaju i „tačkom sreće“. Ova žlezda pomaže u neutralisanju negativne energije, jačanju imunog sistema i celokupnog zdravlja
Tačka sreće na našem telu
Blago lupkanje, maženje, masaža ove tačke su veoma su efikasne metode koje pomažu podizanju vaše energetske vibracije na viši nivo.
Ova žlezda održava energiju našeg tela. Zato, kada se u našem energetskom sistemu dešava disbalans, baš ta žlezda može da pomogne. Ona je most između mozga i tela. Za vreme stresa žlezda se smanjuje, što dovodi do smanjivanja životne energije.
Stimulisati grudnu žlezdu (timus) možete i pesnicom – kao Tarzan (samo blago lupkati, ne udarati se u grudi). Možete je lupkati ili maziti prstima, masirati. Radite to u trajanju od približno 20-30 sekundi i pri tome duboko dišite. Naravno, možete izgovarati i neku pozitivnu afirmaciju u tom trenutku.
Tačka sreće na našem tel
Saznaćete kada se vaša „tačka sreće » aktivirala « – imaćete osećaj da vam prolaze žmarci po telu, i imaćete osećaj radosti i sreće. Može proći određeno vreme dok ne osetite nešto. Radite ovakvu vežbu svaki dan i sigurno ćete doživeti njenu efikasnost.
Ako imate česte napade panike, anksioznosti, stresa – radite to nekoliko puta dnevno i bićete u mogućnosti da povratite svoju životnu ravnotežu
Close
Saznaćete kada se vaša „tačka sreće » aktivirala « – imaćete osećaj da vam prolaze žmarci po telu, i imaćete osećaj radosti i sreće. Može proći određeno vreme dok ne osetite nešto. Radite ovakvu vežbu svaki dan i sigurno ćete doživeti njenu efikasnost.
Ako imate česte napade panike, anksioznosti, stresa – radite to nekoliko puta dnevno i bićete u mogućnosti da povratite svoju životnu ravnotežu
izvor:: http://uspesnazena.com/

Prespansko gomleze


Način na podgotovka

2 kg brašno gi rastvorame so voda po potreba i pravime kaša

Od prilika treba da se dobie  kaša slična kako kašata za palačinki.

Koga ќe ja dobieme potrebnata kaša posoluvame ( i gi dodavame jajcata ako veќe ѓomzeleto go pravime so jajca ).

Zemame tepsija i ja mačkame so maslo.

Nad masloto stavame kaša (potenok sloj).
Otkako ke ja izmešame kašata go palime ognot, isklučivo so treski, a ne drva. Isto taka na pirustija ja stavame tepsijata vo koja ќe go pravime ѓomlezeto i ja ostavame malku da se zagree. Na ognot veke go toplime edniot sač  koj od gore e posipan so pepel. Štom se zatopli tepsijata prvo ja popskuvame so maslo, pa stavame edna mera od kašata i ja pokrivame so zatopleniot sač, a veke vtoriot sač go stavame na ognot da se topli za naizmenično da gi koristime.
Celo vreme treba da bideme vo blizina na ognot za da gledame koga ќe bide gotov slojot od kašata (koga ќe pocrveni znaete  deka e gotov).
Od kako ќe pocrveni kašata ja vadime tepsijata, nad veќe pečeniot sloj stavame maslo i povtorno sloj od kaša.I povtorno   go srava me zatopleniot sac,
Pred služenje isečete go ѓomlezeto na rombovi.
Ova go povtoruvame se dodeka ne ja potrošime cela kaša
Specijalitetot najčesto se konzumira so  jogurt, kiselo mleko i slično.