Oglasi
уторак, 9. јун 2015.
MEKANE KIFLICE
Potrebni sastojci:
Sastojci
1 kg brašna , 3 dl mlijeka, 1 dl jogurta, 2 dl ulja, 1 prašak za pecivo, 1 kocka kvasca, 1 žličica šećera, 1 žličica soli. Premaz 1 tučeno jaje.
Pripremanje:
Kvasac razmrvite, dodajte šećer, žlicu brašna i malo mlakog mlijeka. Izmješajte i ostavite da se diže. Brašno prosijajte, dodajte prašak za pecivo, žličicu soli, promješajte, napravite rupicu u koju prvo stavite dignuti kvasac, a onda sve ostale tekuće sastojke. Poklopite i ostavite da se kratko digne (cca30 min). Sada s obje ruke primite donje krajeve, prevrnete preko punjenja i lagano pritisnete prstima tako da dobijete jastučić od tjesta i punjenja. Dalje lagano zarolate prema gore i prilikom stavljanaj u tepsiju sa papirom za pećenje lagano zavrnete prema sebi, dolje da se saviju. Premažite ih tučenim jajom po cijeloj površini. Slane možete posuti sezamo i krupnom solju. Pećete na 200 dok ne dobiju laganu boju.
S.Sindakovska |
1 kg brašna , 3 dl mlijeka, 1 dl jogurta, 2 dl ulja, 1 prašak za pecivo, 1 kocka kvasca, 1 žličica šećera, 1 žličica soli. Premaz 1 tučeno jaje.
Pripremanje:
Kvasac razmrvite, dodajte šećer, žlicu brašna i malo mlakog mlijeka. Izmješajte i ostavite da se diže. Brašno prosijajte, dodajte prašak za pecivo, žličicu soli, promješajte, napravite rupicu u koju prvo stavite dignuti kvasac, a onda sve ostale tekuće sastojke. Poklopite i ostavite da se kratko digne (cca30 min). Sada s obje ruke primite donje krajeve, prevrnete preko punjenja i lagano pritisnete prstima tako da dobijete jastučić od tjesta i punjenja. Dalje lagano zarolate prema gore i prilikom stavljanaj u tepsiju sa papirom za pećenje lagano zavrnete prema sebi, dolje da se saviju. Premažite ih tučenim jajom po cijeloj površini. Slane možete posuti sezamo i krupnom solju. Pećete na 200 dok ne dobiju laganu boju.
Kombinacija ova dva prirodna sastojaka,oko vas će napraviti nevidljiv imunološki štit
Priprema:
Ovaj zdravi “koktel” napravićete tako što pomešate 1 kašiku maslinovog ulja i 1 kašiku limunova soka
i popijete ga na prazan želudac ujutro. Nakon toga možete normalno doručkovati.Osim vraćanja snage telu i čišćenja toksina, poboljšaće vam se i probavni sustav pa ćete koristi imati i ako želite smršati.
Ovaj zdravi “koktel” napravićete tako što pomešate 1 kašiku maslinovog ulja i 1 kašiku limunova soka
i popijete ga na prazan želudac ujutro. Nakon toga možete normalno doručkovati.Osim vraćanja snage telu i čišćenja toksina, poboljšaće vam se i probavni sustav pa ćete koristi imati i ako želite smršati.
понедељак, 8. јун 2015.
KOLAČ OD VIŠANJA
Sastojci:
- 2 čaše jogurta
- 2 čaše brašna
- 2 čaše šećera
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
- 2 jaja
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Navedene sastojke dobro izmiješati, sipati u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju i peći na 200*c , nisam mjerila vrijeme ali već se otprilikevidi ili provjeravati . Kad je kolač pečen i ohlađen posipati šećerom u prahu. (po želji možete dodati višnje, ukusan je i bez i sa voćem
Pripremite domaću čokoladu sami kod kuće
Za njenu pripremu potrebno je vrlo malo vremena, a rezultat će obradovati vas i vašu decu.
Sastojci:
kakao prah – 100 gr
mleko – 50 ml
šećer u prahu (ili med)- 2 supene kašike
maslac – 50 gr
malo cimeta (po želji)
Način pripreme:
Na tihoj vatri zagrevamo mleko, ne dovodeći ga do ključanja. Dodajemo šećer. Mešamo. Dodajemo maslac, cimet, mešamo.
Smesu sipamo u sud sa kakao prahom, postepeno, mešajući, ne žureći da odmah izručimo svu smesu, da se ne formiraju grudvice.
Gotovu smesu zagrevamo na tihoj vatri, ili vodenoj pari.
Po želji, možete dodati orahe, bademe, lešnike, suvo grozđe, i na taj način učinićete čokoladu, ne samo ukusnom, već i zdravom.
Пријавите се на:
Постови (Atom)