Oglasi

уторак, 9. јун 2015.

Juneće šnicle u sosu

S.Shindakovska


80 gr junećih šnicli tanko narezanih
oštro brašno
1 dl bijelog vina
voda s kockom
začini (ružmarin, lovor)
ulje
sol
papar



Šnicle posolite i s jedne strane pobrašnite . Na tavi na ulju prepecite prvo pobrašnjenu stranu pa drugu i odlažite šnicle sa strane. U ekspres lonac na toplo ulje poslažite sve šnicle jedne na druge i zalijte bijelim vinom. Kada malo prokuhaju i vino ispari, dodajte temeljac ili vode toliko da pokrije šnicle pa još malo posolite i popaprite. Poklopite ekspres lonac i kuhajte 20-ak minuta. Ako ne kuhate u ekspres loncu, poklopljene šnicle dinstajte na laganoj vatri dok nisu gotovi. S junetinom da bi bili mekani, oko 2 sata. Nemojte ih miješati, samo protresite lonac.

Нема коментара:

Постави коментар