Oglasi

уторак, 9. јун 2015.

Rolovano juneće meso

700 gr junećeg mesa,
nekoliko svežih šampinjona ,
200 gr  tvrdog sira,
1 kašika suvog začina,
1 kašika ulja,
aluminijumska folija.
S.Shindakovska




Priprema:
Meso iseći u šnicle, pa ih blago izlupati i na sto staviti aluminijumsku foliju pa ih poslagati u pravougaonik, lepo jednu pored druge.
Pravougaonik je otprilike dimenzija 30 x 25 cm, treba da bude dovoljno širok i dugačak da bi se lepo uvio.
Na uklopljeno meso poslažite sir i preko iseckane šampinjone.
Uvijte u rolat pa uvijte u foliju koja je ispod.
Dobro stegnite i zatvorite krajeve.
Premažite pleh sa kašikom ulja pa stavite rolat da se peče na 200 stepeni 90 minuta, pa skonite foliju i zapecite još 10 – 15 minuta.
Izvadite iz rerne, pa posle 10 minuta secite i servirajte.
Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар