Oglasi

недеља, 29. март 2015.

Prakticni saveti u kuhinji

Kako savršeno skuhati jaje?
Stavite jaja u lonac, potpuno utopljenima u hladnu vodu. Dodajte žličicu soli ili sode bikarbone, koja će pomoći da vam jaja slučajno ne popucaju pri kuhanju. Neka voda zavri, Ostavite poklopljeno 8 minuta, nakon čega možete ocijediti još uvijek toplu vodu i zaliti ih ledenom vodom kako biste zaustavili kuhanje.

Kuvana jaja lako se ciste ako se neposredno iz vrele vode spuste u nladnu.

Ako želite da gibanica  dobro da se ispeče i naraste , stavite malo svežeg kvasca u fil,

Kolače koji su se zalepili za pleh lako ćete izvaditi ako pleh na trenutak postavite iznad suda u kojem vri voda.,

Vruća torta ili hleb lakše ćete iseći zagrejanim nožem.,


Torta se najlakše reže koncem ..
.


Нема коментара:

Постави коментар