Humus
SASTOJCI
250 g leblebija 3 kašike tana , 2 kašika maslinovog ulja. 3 česna belog luka, ½ kašičice đumbira u prahu, ¼ kašičice karija1 kašičica peršunovog listasok od ½ limuna, so i biber po ukusu
PRIPREMA
Leblebije potopite u vodu i ostavite da prenoće. Sutradan prospite vodu u kojoj su stajale, nalite ponovo vodom i kuvajte dok ne omekšaju (oko 45 minuta). Procedite leblebije, stavite ih u blender, dodajte tan, beli luk, limun, začine i izblendirajte da dobijete kremastu masu. Na kraju dodajte maslinovo ulje i izmešajte da se sjedini.
SASTOJCI
250 g leblebija 3 kašike tana , 2 kašika maslinovog ulja. 3 česna belog luka, ½ kašičice đumbira u prahu, ¼ kašičice karija1 kašičica peršunovog listasok od ½ limuna, so i biber po ukusu
PRIPREMA
Leblebije potopite u vodu i ostavite da prenoće. Sutradan prospite vodu u kojoj su stajale, nalite ponovo vodom i kuvajte dok ne omekšaju (oko 45 minuta). Procedite leblebije, stavite ih u blender, dodajte tan, beli luk, limun, začine i izblendirajte da dobijete kremastu masu. Na kraju dodajte maslinovo ulje i izmešajte da se sjedini.
Нема коментара:
Постави коментар