Oglasi

недеља, 29. март 2015.

Supe i čorbe


Paradajz čorba
1l ulje,
1 manja glavica crnog luka,
1 kašikica crvene mlevene paprike,
1 l paradajza,
1/2 litre vode,
celerov i/ili peršunov list,
so i biber po ukusu.
Na malo ulja ili masti (kašika ulja ili na vrh kašike masti) kratko propržite glavicu luka (onako u komadu) samo da počne da miriši. Dodajte "alevu" papriku i nalijte sokom od paradajza i vodom. Što se tiče odnosa paradajz-voda, možete dodati i više vode ako je sok gušći, ili manje ako je sok redak. To procenite sami, samo vodite računa da ne razredite previše paradajz, da čorba ne bi bila previše "vodena". Sve posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte na laganoj vatri desetak minuta. Ako je paradajz jako kiseo možete u čorbu dodati i jednu kašikicu šećera. Posle desetak minuta kuvanja, u čorbu možete zakuvati taranu, ili rezance, ili trgančiće, flekice,... Na kraju dodajte punu šaku iseckanog peršunovog ili celerovog lista.

Нема коментара:

Постави коментар