Oglasi

недеља, 29. март 2015.

Posni recepti

Pita sa sojom

100 grama soje ostaviti u vodi 2 sata
Dodati pet glavica crnog luka, malo bibera, soli i vegete.Prethodno uprziti Luk .
Smesu stavljati na svaku drugu koru, sem na poslednju.
Pitu iseci na kocke i preliti jednom casom piva, 1/2 case ulja i jednim praskom za pecivom.
Ostaviti pitu da odstoji jedan sat i nakon toga je peci.

Salata od pasulja

300gr crvenog pasulja obariti i procediti
1/2 praziluka
1 manja konz. kukuruza šećerca
- biber i so po ukusu
- jabukovo sirće, masl. ulje. ex.v. i 1vel. kašiku senfa malo izmutiti i preliti preko salate. Jede se rashladjena. Količina ulja i sirćeta je odokativna a može i bez senfa ako ga neko ne voli, nije strašno.

Pivsko testo

1/2kg brasna
4 soljice ulja
2 soljice piva
1 prasak za pecivo

Ovo se sve zamesi, pa se ili vade male loptice, razvlace i uvijaju kao kiflice ili se razvuce veci komad, sece na trouglove i filuje  i nakon toga  peci.

Posna pica sa tunjevinom

Sastojci:

3 šolje brašna
1 šolja vode
pola kašike soli
1 kašika šećera
pola paketića praška za pecivo
1 kašika ulja
2 glavice crnog luka
jedna konzerva tune
kečap (oko 100 ml)
10 maslina
oko 3 kriške tvrdog izrendanog hleba

Priprema:

Pomešati brašno, so, šećer, pecivo, pa dodati vodu, ulje i dobro umesiti testo. Oblikovati četvrtasto ili okruglo testo za picu i pustiti da odstoji 15 minuta.
Sitno iseći crni luk, otvoriti tunu i viljuškom izgnječiti u ulju od ribe. Picu namazati kečepom, pa poređati crni luk, a onda staviti ribu. Odozgo staviti istrugani tvrdi hleb, pa ukrasiti maslinama. Ko ne voli crni luk, može ga izbaciti. Peći na 200 stepeni dok hleb odozgo ne porumeni. Veoma je ukusno i lako se priprema.


Нема коментара:

Постави коментар