Savršen domaći džem od kupina
Potrebno je:
1kg. kupina,
500g.secera i
sok od jednog limuna.
Priprema:
Kupine dobro operite, pa ih ostavite da se ocede. Pomešajte ih šečerom u većoj šerpu i ostavite je u frižider da prenoći. Nakon toga kuvajte oko pola sata i dodajte sok od jednog limuna , kad provri smanjiti na najnizu temperaturu i kuvajte najmanje 1 sat da bude dovoljno gusto.Stavite u tegle koje ste prije sterilizirali u pecnici jedno 15 min.na 180 stepeni.
Potrebno je:
1kg. kupina,
500g.secera i
sok od jednog limuna.
Priprema:
Kupine dobro operite, pa ih ostavite da se ocede. Pomešajte ih šečerom u većoj šerpu i ostavite je u frižider da prenoći. Nakon toga kuvajte oko pola sata i dodajte sok od jednog limuna , kad provri smanjiti na najnizu temperaturu i kuvajte najmanje 1 sat da bude dovoljno gusto.Stavite u tegle koje ste prije sterilizirali u pecnici jedno 15 min.na 180 stepeni.
MS
Нема коментара:
Постави коментар