Oglasi

недеља, 19. јун 2016.

Ove biljke liječe vaše emocije i raspoloženje

Ove biljke liječe vaše emocije i raspoloženje
Na vrhuncu svog cvjetanja, određeno cvijeće se bere i stavlja u kristalnu posudu sa svježom vodom. Nakon par sati na suncu, vjeruje se da je voda postala obogaćena energijom tog cvijeta. Potom se ona stavlja u bočicu i čuva. Koristi se svaki dan u malim dozama, po par kapi. Doktor Edward Bach, pionir u cijepljenju, postao je poznat upravo po ovim cvjetnim vodicama. Smatrao je da postoje esencije cvijeća koje mogu liječiti različite emocije ljudi. Proizveo je 38 cvjetnih pripravaka početkom 20. stoljeća.

One bi se miješale obično s octom i par puta na dan stavljale po četiri kapi ispod jezika
Ovo su biljke za koje se vjeruje da mogu ublažiti bol i emotivne rane:

Lonicera ili kozja krv
Uklanja tužna sjećanja koja potiču negativna očekivanja.


Ptičje mlijeko
Ovaj cvijet koristi se za zacjeljivanje tuge, gubitka, žalosti, emocionalnog ili fizičkog šoka ili traume u bilo kojem trenutku u životu.

Kičica
Pomaže ljudima koji vole davati drugima i uvijek su im na usluzi, ali ne znaju reći "ne" kada ne mogu. Uz nju ćete naučiti kako sebe staviti na prvo mjesto, ali i dalje davati kada je potrebno.

Cikorija
Gradi emotivnu sigurnost kako bi mogli voljeti bez straha od napuštanja.

Vrijesak ili vrijes
Pomaže ljudima koji ne vole biti sami pa često biraju ljude za vezu samo kako ne bi osjećali samoću. Ova biljka može pomoći da pretvorite usamljenost u nezavisnost te da se osjećate potpuno sami sa sobom.

Močvarna rebratica
Pomaže u otvaranju prema drugima i stvaranju bliskosti.
avaz.ba
Autor: (Mi. K.) 

Нема коментара:

Постави коментар