Oglasi

понедељак, 11. мај 2015.

Ververica od šišarki

Ververica od  šišarki
Radmila Necovska





Maketa drvena kućica

Maketa drvena kućica
Drvene makete kućica, izrađene samo od drva , učenički ručni rad.
Wooden models of houses, made only of wood and binders, handmade.
Elena Micalevska
Radmila Nečovska





субота, 9. мај 2015.

Ekleri

Ekleri
Sastojci :
5 jaja
400 gr vode
100 gr ulja
300 gr brasna
1 prasak za pecivo
Krem:
1/2l mleka,
2 pudinga od vanile,
2 kašike gustina,
100 gr čokolade za kuvanje,
4 kašike šećera.
U serpu  sipajte vodu i ulje i  staviti na vatru da provri, kada provri skinite sa sporeta i dodajte brasno pomesano sa praskom za pecivo. Sjedinite masu i dobro ohladite. U hladnu masu dodajite jedno po jedno jaje i mutite mikserom. Dobijenu masu sipajte u spric, istiskajte na nepodmazan pleh. Eklere peći u rerni neotvarajuci 20 minuta na 200 °C  .
U mleku skuvati puding razmućen sa dve kašike gustina. Penasto umutiti margarin, a onda dodati ohlađen puding i promešati.
Eklere preseći na pola pa filovati.
Na kraju ih preliti čokoladnim prelivom.
D.Krstevska



Praline

D.Krstevska
Praline
Sastojci:
300 gr cokolade za kuhanje
3 kasike ulja
silikonski kalup za praline
200 ml slatke pavlake
150 gr bijele cokolde
150 gr crne  cokolade
Priprema:
Cokoladu sa uljem rastopiti na pari. Kalupi  premazati cokoladom. Staviti u frizider da se  stegne cokolada . Izvaditi iz frizidera i nanijeti drugi sloj  i ponovo vratiti u frizider.
Bijelu cokoladu i 100 ml slatke pavlake rastopiti uz neprestano mijesanje i ostaviti da ohladi. Na isti nacin rastopiti i crnu cokoladu. Kalupice i puniti filom do pola, a zatim preliti cokoladom da bude ravna povrsina. Ostaviti da se dobro ohlade, a potom ih vaditi iz kalupa.
D.Krstevska


KINDER TORTA

KINDER TORTA 
Sastojci za koru:
200 gr seckanih oraha,
10 belanaca,
150 gr.šećera,
Sastojci za
10 žumanaca,
200 gr šećera fil
3 pudinga od vanile
1 lit. mleka,
200 gr bele Milke,
200 gr margarina,
200 gr obične Milke j
200 gr margarina.
Priprema:
Na podmazanu  tepsiju stavimo 200 gr seckanih oraha, umutimo od 10 belanaca i 150 gr šećera čvrst sneg  pa dodamo 1 kašiku ulja i 3 kašike pekmeza od breskve.i  sve sjedinjeno stavamo preko  oraha. i pečemo 5 min na 250 stepeni a zatim smanjimo na 100 step. i sušimo  koru oko jednog sata .
Fil:
Unmutimo 10 žumanaca, 200 gr šećera i 3 pudinga od vanile i to sve zakuvamo u 1 lit. mleka
smesu podelimo na 2 dela
U jedan deo stavimo 200 gr bele Milke i kada se prohladi još i 200 gr margarina
drugi deo fila stavimo 200 gr obične Milke i 200 gr margarina

 Na onu osušenu koru  stavimo1 kašika belog fila pa pored 1 kašika braon i tako redom..
Ukrasiti šlagom
D.Krstevska