Oglasi
субота, 16. мај 2015.
Kako napraviti bubanj kod kuće
петак, 15. мај 2015.
Šareni keks
Stefka Sindakovska |
4 jaja
1 čaša jogurta
1 čaša ulja
1 ,5 čaša šećera
3 čaše brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakaoa
malo margarina.
Jaja umutite sa šećerom .Dodati jogurt.ulje, brašno i prašak za pecivo ,. Sve lepo sjediniti.Smesu podeliti na 2 dela, pa u jedan dodati kakao i promešati. Pleh podmazati margarinom, a potom prvo sipati žutu smesu pa crnu .Peci u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta. Gotov keks posuti šećerom u prahu ili otopljenom čokoladom, po želji.
Carski kolač
Carski kolač
SASTOJCI:
BISKVITNA PODLOGA:
5 kašika mljevenih oraha
2 kašike pšenične krupice ili griza
3 kašike oštrog brašna
1 kašika kakaa
1 vrećica praška za pecivo
5 kom jaja
5 kašika šećera
1 vrećica vanilin šećera
ZALJEV:
250 g šećera
1, 25 dcl vode
FIL:
4 kašike gustina
4 kašike mlijeka
1/2 l mlijeka
180 g maslaca
180 g šećera u prahu
ČOKOLADNA GLAZURA:
200 g čokolade zakuhanje
6 kašika ulja
SASTOJCI:
BISKVITNA PODLOGA:
5 kašika mljevenih oraha
2 kašike pšenične krupice ili griza
3 kašike oštrog brašna
1 kašika kakaa
1 vrećica praška za pecivo
5 kom jaja
5 kašika šećera
1 vrećica vanilin šećera
ZALJEV:
250 g šećera
1, 25 dcl vode
FIL:
4 kašike gustina
4 kašike mlijeka
1/2 l mlijeka
180 g maslaca
180 g šećera u prahu
ČOKOLADNA GLAZURA:
200 g čokolade zakuhanje
6 kašika ulja
Пријавите се на:
Постови (Atom)