Oglasi

понедељак, 25. мај 2015.

Peceni belvici

 Belvicitei gi valame vo brašno, sol i crven piper, gi redime na folija vo pleh i stavame malku maslinovo maslo odozgora, pa gi pečeme vo rerna... kako čips se i možeme da si gi kombinirame i so mlad kromid, marula i krastavica, izmešano so maslinki, ocet i maslinovo maslo... prsti da si izedeš!




Pečeni cironki

Sostav

300 gr. cironki
100 gr. maslo
bukovska piper
sušeno nane

недеља, 24. мај 2015.

Meke kiflice ko dusa

Sastojci:

1 kg brašna,
500 ml mleka,
250 ml ulja,
2 jaja
2 kašike šećera
1 kašika soli
50 gr svežeg kvasca,
1 jaje,
susam 
1 margarin
U mlako mleko stavite kvasac, malo soli i šećera i ostavite da nadođe. U vanglicu sjediniti ulje, jaja, šećer i so, a onda dodajte i mleko sa nadošlim kvascem. Brašnom zamesite testo i ostavite 30 minuta na toplom mestu da nadođe.
Tjesto podelite na tri dela. Svaki deo posebno razvucite oklagijom u krug prečnika 45 cm. Sa nožem isecite na 12 delova ili 16 ako želite manje kiflice. 50 gr od margarina istopite i  premažite svaki trougao, a onda urolajte kiflice. Slažite  na pleh na koji ste pre toga izrendali 75 gr margarin i ostavite još 30 minuta na toplom mestu.


Pljeskavice sa kačkavaljem


Satojci
 -parče starog hleba
 -1 manja glavica crnog luka
 -500 g mlevenog junećeg mesa
- 1 jaje - 1 kašičica praška za pecivo
- so, biber i začine
- 200 g kačkavalja
- 2 kašike brašna
malo crvene mlevene paprike

SLANA TORTA

Sastojci:
– 9 jaja
– 450 gr jogurt
– 3 kašike ulje
– prašak za pecivo
– 15 kašika brašno
–100 gr  spanać
– 100 ml kečap
– 150 gr šunka
– 4 dl kisela pavlaka
–500 gr  sir feta
– 100 ml majonez
– 2 kuvana jaja
–100 gr kačkavalj

субота, 23. мај 2015.

Sarajevski ćevapi

Sarajevski ćevapi


SASTOJCI:

1,5 kg mlevene junetine,
0,5 kg jagnjetine,
4-5 čena bijelog luka,
soli i 2 kašičice sode bikarbone.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">










Način pripreme:

Meso isiječeno na kockice dobro posolite, izmiješajte i prelite sa oko 100 ml vode i bijelog luka koje ste ranije prokuvali. Smjesu izmiješajte i ostavite preko noći u frižideru. Sutradan smjesu sameljete u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider. Prije nego što krenete da oblikujete ćevape u smjesu umiješajte sodu bikarbonu .
PRIJATNO

Pasulj na tepsiju

Sastojci:
700 g pasulja
1 glavica crnog luka
ulje za prženje luka
1 kašičica vegete
2 kašičice soli (ili po vašem ukusu)
3 kašičice aleve paprike
2-3 suve paprike
seckani peršun
malo aleve paprike i malo ulja za zapršku
Pasulj očistite,nalijte vodom i stavite da se kuva, ne na prejaku vatru, poklopljeno.
Kad provri odlijte prvu vodu, pa nalijte novu, hladnu i vratite da se kuva.
U toku kuvanja dolivajte po malo vode.Luk očistite i iseckajte sitno pa na ulju dinstajte dok ne postane staklast, lagano, dodajte i malo vode i stalno mešajte da ne zagori.
Dodajte alevu papriku, promešajte da se sjedini. Ukoliko vam je ostalo malo više vode u šerpi sa pasuljem, onda u luk dodajte prvo kašiku brašna, malo propržite pa tek onda dodajte alevu papriku. Sve presipite u šerpu sa pasuljem, dobro promešajte i vratite na laganu vatru da se malo prokrčka. Dodajte vegetu i još malo posolite ako treba.
Ovako pripremljen pasulj možete da presipete u jednu veću tepsiju ili u dve manje vatrostalne. Ako volite, na sredini tepsije ugurajte par suvih paprika, izuzetnog su ukusa posle.
Zapecite u rerni dok se sa strane ne uhvati lepa i rumena korica.
U maloj šerpici zagrejte ulje i jednu kašiku aleve paprike, pa kad "zacvrči" prelijte preko zapečenog pasulja kad ga izvadite iz rerne, neposredno pre služenja.
izvor - http://www.coolinarika.com