Oglasi

петак, 9. октобар 2015.

Ovа mjеšаvinа ljеči simptоmе gihta

Ovа mjеšаvinа ljеči  simptоmе gihta

Potrebno je:

1 šоlја sоkа od višnjе
1-2 kаšičicе kurkume u prаhu
blеndеr
1 cm svjеžeg kоrijеna đumbira ili 2-3 kаšičicе đumbirа u prаhu
1 аnаnаs
cjеdilјkа
mеd
stаklеna pоsuda sа pоklоpcеm

Nаčin priprеmе:

Očistite ananas i isjecite ga na komade, a zatim stavite u blеndеr. Blеndirajte dоk nе dоbiјеtе smjеsu, pоslijе čеgа trеbа dоdаti sоk оd višаnjа i kаšičicu kurkume i đumbir. Stаvitе smjеsu u stаklеnu pоsudu i zаtvоrite čvrstо. Držite smjеsu u frižidеru 10 dаnа. Dоdајtе malo mеda, kurkume i đumbira zа bоlјi ukus.

Konzumirajte ovo piće svakodnevno, a u frižideru ga možete držati najviše mjesec dana
narodnamedicina

Ovaj napitak pijte svakog jutra na prazan stomak i NIKADA nećete biti GOJAZNI!


Ovaj napitak pijte svakog jutra na prazan stomak i NIKADA nećete biti GOJAZNI!

Ovaj sirup se pokazao vrlo efikasan u skidanju povišenog holesterola.

Potrebni sastojci:

– 1 kg limuna
– 5-6 vezica peršuna
– 3 l vode
– 1 kesica sode bikarbone

Priprema:

Limun i peršun se kuvaju dva-tri sata i pije se svako jutro na prazan stomak.

Limun oprati najpre u hladnoj vodi, zatim ga potopiti u toplu vodu i sipati kesicu sode bikarbone. Ostaviti tako da odstoji oko sat vremena.

Peršun zajedno sa stabljikom iseckati na sitnije komadiće. Limun zajedno sa korom sitno iseckati. Peršun i limun staviti u šerpu i naliti tri litre vode.

RECEPT: Napravite bombone protiv bolova u grlu i kašlja

Kuvati na tihoj vatri dok se ne ukuva, 2-3 sata. Kada je skuvano, ocediti.
Trebalo bi otprilike da dobijete 1,5 l sirupa.

Pije se svako jutro, na prazan stomak, mera jedna puna čašica za rakiju.
Mera je dovoljna za 15 dana, ako se pije svako jutro-

Izvor:dnevno.rs

LIJEK ZA ATRITIS, IŠIJAS, REUMATIZAM, BOLNA KOLJENA,…

Lijek se sastoji u vidu obloga koje stavljate na bolna mjesta i koji djeluju direktno na mjesto na kojem se problem manifestuje.

Potrebni su vam:

– krompir,
– crveni luk i
– sjeme lana.

Potopite punu supenu kašiku sjemena lana u 2-3 dcl vode. Vodu kuvajte desetak minuta dok sjemenke lana ne naprave škrobasu smjesu.
Istovrmeno operite kompletan krompir i izribajte ga skupa sa korom. Izribajte i srednju glavicu crvenog luka. Kada se voda sa lanenim sjemenom ohladi dodajte luk i krompir i sve dobro izmješajte. Ocjedite višak tečnosti iz smjese.

Ukoliko se radi o problemima na prstima ruku ili nogu , odnosno peti smjesu stavite u stare rukavice ili čarapu obucite na ruke ili noge te preko navucite najlonske kese koje ćete vezati tako da višak tečnost ne može izlaziti vani. Na druge dijelove tijela kao što su kukovi, kičma, rebra, koljena i sl. predlažemo da smjesu umotate prvo u gazu te položite na oboljelo mjesto , nakon toga cijelo područje omotajte nekim zavojem ili prozirnom folijom za domaćinstvo koja će smjesu držati pripijenu za oboljelo mjesto. Ove obloge potrebno je držati tokom noći, odnosno spavanja, na oboljelim mjestima te ujutro baciti a mjesta oprati sapunom i vodom.

Ukoliko su mjesta vidna a luk vam eventualno iritira kožu, odnosno pravi crvenilo, kožu prvo možete namazati nekom jako masnom kremom ili maslinovim uljem ili možete pojačati sloj gaze na smjesi. Istovremeno sa korištenjem ovih obloga sa vana potrebno je redovno svakodnevno koristiti riblje ulje koje će djelovati iznutra. Proceduru ponavljate kada god možete sve dok ova masa ne “izvuče” oboljenje iz tijela.

Ovaj recept iako ne dolazi iz naših krajeva nadovezuje se na tradiciju koja je u našim narodima poznata odavnina u obliku obloga od luka i krompira za različita upalna stanja. Stoga preporučujemo i našim čitaocima koji imaju neki od navedenih problema da probaju ovaj prirodni metod kako bi se riješili navedenih tegoba.

Izvor: zdravljebezdoktora

Kombinacija meda i susama liječi više od 10 bolesti

Kombinacija meda i susama liječi više od 10 bolesti
Ova mješavina je odličan izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma, mangana, omega 3 i 6 masnih kiselina…

Med sa susamom je kombinacija koja bi trebalo češće da se nađe u vašem jelovniku. Ne samo da je odličnog ukusa, već je i prava riznica zdravlja.

Ova prirodna smjesa je odličan izvor vitamina, naročito onih iz grupa E, A i B, kao i minerala i omega 3 i 6 masnih kiselina. Preporučuje se da se uzima u jutarnjim satima na prazan stomak.

Susam i med u kombinaciji jačaju imunitet, smanjuju želju za slatkišima, liječe konstipaciju, ublažavaju stomačne tegobe, i izuzetno su blagotvorni u slučajevima gastritisa, kolitisa i čira. Pored toga, ova mješavina jača kosti, stimuliše mentalne aktivnosti, povećava fizičku izdržljivost i poboljšava kvalitet i zdravlje kose i kože.
Način pripreme

Ova pasta se lako priprema, jednostavno pomješajte kašiku meda i kašiku susama i mješajte dok ne dobijete smjesu nalik alvi. Ova količina paste ima oko 155 kalorija, 8 grama masnoće, 21 gram ugljenih hidrata, gram vlakana i 3 grama proteina.
Prije upotrebe prirodnih lijekova obavezno konsultujte svog ljekara.
narodnamedicina

четвртак, 8. октобар 2015.

Kako se sok od celera kao lek koristi?

Kako napraviti sok od celera kod kuće


Sok od celera je jedna od najvažnijih visoko hranljivih namirnica. Prednosti ovog napitka poznate su od davnina. Ishrana sa celerom i lekovita vrednost opisane su od strane Grka kao najbolji lek za mnoge bolesti. Takođe je veoma osvežavajući napitak u ovim vrelim letnjim danima. Neke od prednosti ovog soka uključuje i minerale, vitamine i hranljive materije koje su u harmoniji jedni sa drugima. U antičko vreme , celer je posmatran kao lekovita biljka i koristila se za lečenje različitih bolesti.

Ovo je  veoma moćan način da poboljšate svoje zdravlje i a redovno konzumiranje će sigurno učiniti čuda.

Kako se sok od celera kao lek koristi?
Ako koristite celerov sok, možete da iskoristite brojne prednosti koje on ima. Pomaže regulisanju telesne temperature, odličan je za obnavljanje krvnih zrnaca, zato što poseduje visok sadržaj magnezijuma i gvožđa. Lišće celera je bogato vitaminom A, a stabljike su odličan izvor vitamina B1,B2,B6 i C. Osim ovih vitamina sadrži u sebi i kalijum, kalcijum, folnu kiselinu, fosfor i esencijalne aminokiseline.

Sok od celera sadrži najmanje osam različitih vrsta jedinjenja protiv raka. Sprečava slobodne radilkale oštećenja ćelija i imaju anti-koagulantna dejstva, pojačava aktivnost određenih  belih krvnih zrnaca koji pomažu u borbi protiv raka, a mogu da pomogne u sprečavanju raka kože, jezika, jednjaka, jetre i debelog creva.

Celerov sok je dobar izvor poliacetilena kao što je luteilin. Poliacetilen je organski polimer koji se nalazi u soku celera i smanjuje hemikalije koje proizvode zapaljenje. Može da pomogne da se olakša reumatska bol i pomaže osobama koje pate od artitisa, kao i kod mnogih drugih upalnih problema. Luteolin se u brojnim studijama pokazao kao inhibitor inflamacije, što znači da blokira određene enzime koji aktiviraju formiranje genetskih proizvoda odgovornih za proizvodnju inflamacije.Luteolin koji sok od celera ima može da bude od pomoći u borbi protiv demencije. Razlog je to što pomaže da se smanji zapajenje u mozgu. Studije su sugerisale  da se jede celer i pije sok od celera što može da bude preventivna mera ili eventualno tretman u borbi protiv Alchajmerove bolesti.

Još neke prednosti koje sok od celera ima:

Smanjuje visok krvni pritisak
Smanjuje nivo stresa
Smanjuje loš holesterol
Pomaže u gubitku telesne mase
Pomaže da poveća želju za seksualnim odnosima i prirodni je afrodizijak
Pomaže u borbi protiv reumatizma
Pomaže u borbi protiv kamena u bubregu i mokraćnoj bešici

zdravailepa

Čaj od žalfije za šta je dobar

Čaj od žalfije za šta je dobar
Žalfija ili kadulja je zimzelena biljka koja pripada porodici Lamianaceae. Postoje mnoge njene vrste koje vode poreklo iz mediteranskog regiona, gde je jedna od najrasprostranjenijih. Fitoterapeuti naročito cene lekoviti čaj od žalfije koji se pokazao odlično kod grlobolje i kašlja, ali i brojnih drugih tegoba.

Biljka raste u obliku žbuna, a najviše joj pogoduju topla klima i suvo zemljište. Upravo zato se može naći u krajevima koji pružaju dovoljno sunčeve svetlosti, a to su livade i poljane. Dosta se koristi kao začin u kulinarstvu, ali i u fitotrerapiji. Vekovima je ljudima poznato njeno lekovito dejstvo, a čak i stručne medicinske studije ukazuju na to da ima potencijal da leči i Alchajmerovu bolest. Posebno je interesantan i delotvoran topli napitak koji se priprema od kadulje, pa ćemo vam u nastavku teksta predočiti za šta se sve može primeniti čaj od žalfije kao lek.

Biljka žalfija ima brojna lekovita svojstva

Kao što sam naziv ove biljke na latinskom glasi Salvia officialis, a koji vuče koren od reči salvare, što u prevodu znači spasiti. I zaista, žalfija kao lek pruža spas u pravi čas kad je to hitno i najpotrebnije kod raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njen list sadrži mnoga biljna i hemijska jedinjenja i materije, zatim eterična ulja, minerale i vitamine koji pomažu u prevenciji i lečenju mnogih oboljenja.

Pre svega, poznata je kao prirodni antiseptik, kao i zbog svojih mogućnosti da ubija razne štetne bakterije koje se nastanjuju u našem organizmu, a koje mogu biti okidač za mnoga oboljenja, posebno je delotvoran čaj od žalfije za ispiranje usta. Zahvaljujući prisustvu cineola, boreola i kafeinskoj kiselini, ova moćna biljka uspešno se bori i protiv brojnih gljivičnih oboljenja, alergija, iritacija i upalnih procesa.

Ona sadrži veoma velike količine vitamina A i beta karotena. Poznato je da ove dve supstance imaju antiseptično dejstvo, a posebno su važne za vid. Takođe, čaj od žalfije pomaže našem organizmu da se zaštiti od oboljenja respiratornih organa, a naročito je delotvoran i kad je u pitanju prevencija raka pluća i usne duplje.

Generacijama se koristila, a i danas se koristi, kao prirodni lek za poboljšavanje koncentracije i pamćenja. Čaj od žalfije pomaže kognitivne funkcije tako što podstiče lučenje serotonina u mozgu, pri čemu nam omogućava bolju koncentraciju, opažanje i izoštrava naša čula. Zbog sveta toga, mnogi ovaj napitak nazivaju „pićem mislilaca“.

Uzimajući sve to u obzir, naučnici su ustanovili da ovaj napitak daje pozitivne rezultate kod osoba koje boluju od blage do umerene Alchajmerove bolesti, a ukoliko se svakodnevno koristi rezultati su vidljivi već za četiri meseca.

Čak i ako nemate problem sa kardio vaskularnim sistemom, preporučuje se da pijete čaj od žalfije za srce. Samo jedna šolja dnevno vašem organizmu će dati dovoljnu dozu salvigenina, koji opušta krvne sudove, deluje blagotvorno na srce, a samim tim obezbeđuje zaštitu od oboljenja ovog vitalnog organa. Posebno je preporučljivo da čaj od žalfije piju osobe koje već imaju srčane tegobe.

U svakodnevnoj ishrani nam manjkaju mnoge korisne materije, a među njima i dragoceni vitamin B. Kadulja je izuzetno bogata kompleksom vitamina B, a među njima se izdvajaju folna kiselina, tiamin i riboflavin piridoksin.

Ukoliko ste primetili da imate ispucale nokte i pojavu belih fleka na njima, čaj od žalfije će vam obezbediti neophodnu dozu hranljivih materija koje će vam pomoći da uspešno rešite ovaj problem.

Žalfija za ispiranje usta i desni

Poznato je da su još Stari Rimljani koristili čaj od žalfije za grlo kad su imali problema sa kašljem i upalom krajnika. Uopšteno posmatrajući, žalfija kao lek pomaže kod brojnih problema sa usnom dupljom, naročito kad su uporne upale u pitanju. Njih možete rešiti na sledeći način:

Skuvajte 2 dl vode i prelijte preko pune kašike žalfije i ostavite da odstoji otprilike 5 do 6 minuta. Po želji, možete da dodate jednu kašičicu meda.
čaj od žalfije priprema za grlo

Nakon toga, potrebno je da čaj od žalfije iscedite i u malim gutljajima ispirate usnu duplju tako što ćete nagnuti glavu ka nazad i desetak sekundi ispirati grlo i zatim ispljunuti. Taj postupak je potrebno ponavljati sve dok ne utrošite celu dozu koju ste pripremili.

Što se problema sa zubima tiče, primenjuje se veoma sličan metod. Pripremljen čaj od žalfije potrebno je da odstoji nekoliko minuta, a zatim ga pijte u kratkim gutljajima i zadržavajte ga u usnoj šupljini, svo vreme ga mućkajući kako bi što bolje prodro u prostor između zuba. Ovaj postupak možete da ponavljate svakodnevno, ujutru i uveče sve do postignuća željenih rezultata.
dijetamesecevemene


Čaj koji vraća hormone u ravnotežu

Čaj koji vraća hormone u ravnotežu

Jedan od najvećih ženskih problema svakako je borba s disbalansom hormona u određenom razdoblju. Srećom, za ovaj problem postoji prirodno rješenje, a pritom vam nije potrebno mnogo novca da biste ga pripremili.


Riječ je od samo tri sastojka, koji će vam u rekordnom roku pomoći da svoje hormone dovedete u ravnotežu.

Sve što vam je potrebno jest 100 g sušenog cvijeta djeteline, 50 g suhog cvijeta kantariona i 50 g sušenog lišća crnog ribizla.

Priprema i upotreba: Dobro usitnite i izmiješajte sve ove biljke. Kada osjetite potrebu za čajem, jednu kašičicudomaće mješavine prelijte čašom kipuće vode. Poklopite i ostavite da odstoji 5 minuta, pa procijedite i odmah popijte.

Za najbolji učinak, najbolje je svakog dana popiti po jednu šalicu ovog domaćeg čaja.
Izvor:still