Oglasi
четвртак, 16. април 2015.
Nepečena torta
Stefka Sindakovska |
Sastojci:
1 l slatke pavlake
150 gr čokolade
1 šolja vode
400 gr petit keksa
1 šolja šećera
2 kašikica rum
Priprema
Zagrejati do ključanja 200 ml mleka, pa ubaciti izlomljenu čokoladu i mešati da se otopi.Ostaviti da se ohladi.Izmutiti slatke pavlake i kad je na pola umućena sipati mlak ohladjeni krem od čokolade i slatke pavlake i nastaviti mućenje sve dok se zajedno lepo ne umute i dobije se fini krem.Podeliti keks na koliko hoćete delova.Prokuvati šećer i vodu, pa u mlako dodati rum.U tu mešavinu umakati keks i redjati pa filovati dok ne potrošite keks i fil.
Ostaviti 2h da odstoji pa poslužiti.
Trougao torta
Trougao torta
Sastojci:
4 žumanca,
180gr šećera,
i1 vaniln šećer.,
5 kašika mlake vode,
150gr brašna,
100gr gustina
i 1 prašak za pecivo.
Priprema:
Dobro umutiti 4 žumanca, 180gr šećera i 1 vaniln šećer., dodati 5 kašika mlake vode. Dodati 150gr brašna, 100gr gustina i 1 prašak za pecivo. Peći u većem Peći u većem četvrtastom plehu (35x 42) podmazanom i posutom brašnom na 180'C oko 20-25 minuta. Ispečenu koru ohladiti, pa iseći u trake: jednu traku od 8cm širine, dve od 7cm, dve od 5 cm i dve od 2,5cm.FIL: Umutiti 200gr putera sa 200gr prah šećera, dodati 2 jaja, 200gr rastopljene čokolade i kašiku ruma. Najpre nafilovati najširu traku, od 8 pa redom do najuže.Drugi deo započeti sa trakom od 7 cm pa redom do najuže. Staviti u frižider. Ostaviti toliko fila da se spoje ova dva deia kad se izvade iz frižidera.
Додајте натпис |
среда, 15. април 2015.
KLAVIR TORTA
Klavir torta- Stefka S |
Potrebno je:
18 jaja
18 kašika šećera
18 kašika oraha
8 štangli čokolade
18 kašika brašna
400 g putera
250 g šećera
200 g oraha
1/2 l mleka
10 kašika šećera u prahu
2 kesice vanilin-šećera
malo ruma
Priprema
Umutiti 9 žumanaca sa 9 kašika šećera. Dodati 18 kašika mlevenih oraha 2 štangle strugane čokolade, 6 kašika brašna i na kraju čvrsto ulupan sneg od 9 belanaca i 4 kašike šećera. Peći u šerpi od 6-7 litara. Ohlađenu tortu preseći na dva dela.
U većem četvrtastom plehu ispeći 2 patišpana od po 4 jajeta, 4 kašike šećera i 4 kašike brašna.
Tamni nadev: 400 g putera penasto umutiti. Zasebno, na tihoj vatri umutiti 4 cela jajeta sa 250 g šećera i 4 štangle čokolade. Dodati 200 g samlevenih oraha.
Beli nadev: 6 kašika branša razmutiti u malo mleka, pa zakuvati u ostatak od pola litra mleka. Ostaviti da se prohladi, pa umešati 400 g prethodno umućenog butera.Polovinu ove mase dodati u tamni nadev, a u beli dodati 10 kašika šećera u prahu i 2 kesice vanilin-šećera.Prvu polovinu torte premazati belim nadevom. Patišpane poprskati rumom i premazati ih tamnim nadevom. Patišpan iseći u pantljike široke 2 santimetra.
Prvu pantljiku uviti kao rolat i staviti na sredinu torte, a ostale pantljikeuvijati oko nje, dok se ne pokrije cela kora. Ponovo premazati belim nadevom, pa odozgo staviti drugu koru. Spolja premazati tamnim nadevom.
Torta san
Torta san
Sastojci
Potrebno je:
1 rolat od jagoda 7 days
250 g margarina
2 dl gaziran sok od narandže
250 g prah šećera
200 g mlevene plazme
10 čokoladnih bananica
500 ml mleka
1,5 kesica pudinga od vanile
500 ML slatke pavlake
5 banana
Priprema
Rolat iseći i poređati na tacnu (prečnika 26cm).200 g mlevene plazme preliti sa 2 dl soka od narandže. 125 g margarina umutiti sa 100 g šećera u prahu i sjediniti sa natopljenom plazmom. Ovu masu namazati preko rolata. Čokoladne bananice preseći uzduž i poslagati preko fila od plazme.U pola litre mleka skuvati 1,5 kesicu pudinga a kada se puding prohladi dodati 125 g margarina, umućenog sa 125 g prah šećera. Pola fila staviti preko čokoladnih bananica, zatim poslagati cele banane i preko naneti ostatak fila
.
čajnih kolutići
čajnih kolutići
800 g do 1 kg čajnih kolutića
250 g margarina
oko 200 g šećera u prahu
malo kakaoa
malo ruma
kokosovo brašno
mleko za natapnje kolutića
Priprema
Margarin omekšao na sobnoj temperaturi, dobro umutiti.Kad sve to lepo umutite, dodate malo kakao praha. Nemojte preterati ako je kakao gorak, tek da fil dobije lepu boju. Dodajte i malo ruma. Kad sve to lepo sjedinite filujte čajne kolutiće. Tj. svaki kolutić prethodno kratko umočite u mleko pa spajajte po dva pripremljenim filom. Zatim ih uvaljajte u kokosovo brašno. Ostavite ih nekoliko sati da kolačići dobro omekšaju i onda uživajte.
800 g do 1 kg čajnih kolutića
250 g margarina
oko 200 g šećera u prahu
malo kakaoa
malo ruma
kokosovo brašno
mleko za natapnje kolutića
Priprema
Margarin omekšao na sobnoj temperaturi, dobro umutiti.Kad sve to lepo umutite, dodate malo kakao praha. Nemojte preterati ako je kakao gorak, tek da fil dobije lepu boju. Dodajte i malo ruma. Kad sve to lepo sjedinite filujte čajne kolutiće. Tj. svaki kolutić prethodno kratko umočite u mleko pa spajajte po dva pripremljenim filom. Zatim ih uvaljajte u kokosovo brašno. Ostavite ih nekoliko sati da kolačići dobro omekšaju i onda uživajte.
Пријавите се на:
Постови (Atom)