Oglasi

недеља, 10. мај 2015.

Kolackite na Vesna

Vesna Zuzarovska










субота, 9. мај 2015.

Ekleri

Ekleri
Sastojci :
5 jaja
400 gr vode
100 gr ulja
300 gr brasna
1 prasak za pecivo
Krem:
1/2l mleka,
2 pudinga od vanile,
2 kašike gustina,
100 gr čokolade za kuvanje,
4 kašike šećera.
U serpu  sipajte vodu i ulje i  staviti na vatru da provri, kada provri skinite sa sporeta i dodajte brasno pomesano sa praskom za pecivo. Sjedinite masu i dobro ohladite. U hladnu masu dodajite jedno po jedno jaje i mutite mikserom. Dobijenu masu sipajte u spric, istiskajte na nepodmazan pleh. Eklere peći u rerni neotvarajuci 20 minuta na 200 °C  .
U mleku skuvati puding razmućen sa dve kašike gustina. Penasto umutiti margarin, a onda dodati ohlađen puding i promešati.
Eklere preseći na pola pa filovati.
Na kraju ih preliti čokoladnim prelivom.
D.Krstevska



Praline

D.Krstevska
Praline
Sastojci:
300 gr cokolade za kuhanje
3 kasike ulja
silikonski kalup za praline
200 ml slatke pavlake
150 gr bijele cokolde
150 gr crne  cokolade
Priprema:
Cokoladu sa uljem rastopiti na pari. Kalupi  premazati cokoladom. Staviti u frizider da se  stegne cokolada . Izvaditi iz frizidera i nanijeti drugi sloj  i ponovo vratiti u frizider.
Bijelu cokoladu i 100 ml slatke pavlake rastopiti uz neprestano mijesanje i ostaviti da ohladi. Na isti nacin rastopiti i crnu cokoladu. Kalupice i puniti filom do pola, a zatim preliti cokoladom da bude ravna povrsina. Ostaviti da se dobro ohlade, a potom ih vaditi iz kalupa.
D.Krstevska


KINDER TORTA

KINDER TORTA 
Sastojci za koru:
200 gr seckanih oraha,
10 belanaca,
150 gr.šećera,
Sastojci za
10 žumanaca,
200 gr šećera fil
3 pudinga od vanile
1 lit. mleka,
200 gr bele Milke,
200 gr margarina,
200 gr obične Milke j
200 gr margarina.
Priprema:
Na podmazanu  tepsiju stavimo 200 gr seckanih oraha, umutimo od 10 belanaca i 150 gr šećera čvrst sneg  pa dodamo 1 kašiku ulja i 3 kašike pekmeza od breskve.i  sve sjedinjeno stavamo preko  oraha. i pečemo 5 min na 250 stepeni a zatim smanjimo na 100 step. i sušimo  koru oko jednog sata .
Fil:
Unmutimo 10 žumanaca, 200 gr šećera i 3 pudinga od vanile i to sve zakuvamo u 1 lit. mleka
smesu podelimo na 2 dela
U jedan deo stavimo 200 gr bele Milke i kada se prohladi još i 200 gr margarina
drugi deo fila stavimo 200 gr obične Milke i 200 gr margarina

 Na onu osušenu koru  stavimo1 kašika belog fila pa pored 1 kašika braon i tako redom..
Ukrasiti šlagom
D.Krstevska




среда, 6. мај 2015.

POLNETI TIKVICKI

Stefka Sindakovska
POLNETI TIKVICKI 
potrebno:6 tikvicki,1 glava kromid,1 cesne luk,1crven domat(frenka)250 gr. 100 gr kaskaval, seckan magdanos,  maslo, sol,vegeta i crn piper. Se mijat tikvickite ,i se secat na polovina, potoa gi dlabneme site tikvicki so lazicka, i mesoto od tikviskite go seckame..Na strana vo tava zaprzuvame kromidot i lukot i  mesoto od seckanite tikvicki i i dodavame seckan crven domat sol ,vegeta i crn piper .Ostavame da se oladi i dodavame seckana na mali parcinja sanina seckankaskaval magdonos.potoa gi krsime jajcata razbrakuvame i gi polneme tikvickite gi stavame vo zagreana rerna da se pecat okolu 15 minuti na 200°.

KIFLE SA SPINATOM

Stefka Sindakovska
Tjesto :
1 kg brasna,
1 svjezeg kvasca
1 kasika secer,
 50 g  maslaca,
1 kasika ulje
vode i soli po potrebi
 Fil :
1 kg spnata ,
 150 g slanog  sira ,
 2 jaja,
2 kasike Pavlake,
soli po potrebi,
1 zumance ,
susam.
Kvasac,  malo secera i 50 ml mlake vode izmesajte i ostavite na toplo mesto 10 minuta.
U vecu posudu prosijte brasno,  pa dodajte sol, nadosli kvasac  i promesajte s  vodom.Umijesajte rastopljeni margarin, ulja i zamijesite  tijesto.Ostavite dase tijesto dize na toplom mjestu.
Napravite fil tako sto ce te oprati spinat mozete ga izrezati ,dodati umucena jaja,sir, i pavlaku,i malo soli.
Testo razvijte, isecite na željeni oblik, punite smesom od sira i blanširanog spanaća. Kiflice premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Premazati malo sa zumancetom i posuti susama.


PASTRMAJLII

Stefka Sindakovska
PASTRMAJLII

Testo:
 1 kg.brasno,
500 ml.mlaka voda,
 1kvasec,
100 ml. maslo,
1 laz secer
i 2 lazicki sol..
Fil:
 500 gr. svinsko mesko sitno naseckano,
crn piper,
1 lazica crvena piper,
malku  maslo .
Podgotovka:
Se mesi testo od 1 kg.brasno,500 ml.mlaka voda, 1 kvasec,100 ml.  maslo,1 laz secer i 2 lazicki sol..Koga ke stasa  razmesete go i podelete na 2 topcinja i ostavete pak da stasa .Od sekoja topka rasukajte cetvrtasta kora i stavete ja vo namasten pleh..Sekoja ubavo naredete ja so filot (500 gr. svinsko mesko sitno naseckano, posolete go,dodajte malku crn piper, 1 lazica crvena piperi malku maslinovo maslo,,ova neka otstoi vo frizider 1 den pred upotreba) i stavete onde-ovde parcinca margarin.Pecete ja dodeka porumeni..