Oglasi

уторак, 9. јун 2015.

RAFAELO OD RESANI


S.Shindakovska
RAFAELO OD RESANI

1 LITAR MLEKO SO 10 LAJCI ŠEЌER DA VRIE MU DODAVAŠ 10LAJCI NIŠESTE RASTVORENO SO MALKU MLAKO MLEKO OD ISTOTO,MEŠAŠ DA SE ZGUSTI I GO VADIŠ OD ŠPORETOT,MU DODAVAŠ KOKOS ILI OREVI MELENI I 1 VANILA. POSEBNO BIEŠ 1 MARGARIN SO MALKU ŠEЌER VO PRAV, A KOGA ЌE BIDE IZLADENO PRVIOT FIL SE SOEDINUVA SO MARGARINOT , SE MAČKAAT RESANITE ,SE LEPAT I SE VALKAAT VO KOKOS.
Stefka Shindakovska




PIPERKI SO SIRENjE

Sostojki:

7 piperki,
300 grama sirenje,
dve lažici pavlaka,
3 jajca, maslo,
mešavina suv začin,
sol,
biber,
magdonos.


Banana split


Sastojci
1 kuglica sladoleda od banane,
1 kuglica sladoleda od čokolade,
1 kuglica sladoleda od vanilije,
1 banana.
Stefka Shindakovska

Za ukrašavanje:
desertni preljev od čokolade.

Rolovano juneće meso

700 gr junećeg mesa,
nekoliko svežih šampinjona ,
200 gr  tvrdog sira,
1 kašika suvog začina,
1 kašika ulja,
aluminijumska folija.
S.Shindakovska


Juneće šnicle u sosu

S.Shindakovska


80 gr junećih šnicli tanko narezanih
oštro brašno
1 dl bijelog vina
voda s kockom
začini (ružmarin, lovor)
ulje
sol
papar

Panceroti


SSindakovska




Sastojci:
- 500g brašna
- 1/2 kvasca
- 1 ksšičica soli
- 2dl mlake vode
- 1dl jogurta
- ulje za pečenje



MEKANE KIFLICE

Potrebni sastojci:
S.Sindakovska
Sastojci
 1 kg brašna , 3 dl mlijeka,  1 dl jogurta, 2 dl ulja, 1 prašak za pecivo, 1 kocka kvasca, 1 žličica šećera, 1 žličica soli. Premaz 1 tučeno jaje.

Pripremanje:
Kvasac razmrvite, dodajte šećer, žlicu brašna i malo mlakog mlijeka. Izmješajte i ostavite da se diže. Brašno prosijajte, dodajte prašak za pecivo, žličicu soli, promješajte, napravite rupicu u koju prvo stavite dignuti kvasac, a onda sve ostale tekuće sastojke. Poklopite i ostavite da se kratko digne (cca30 min). Sada s obje ruke primite donje krajeve, prevrnete preko punjenja i lagano pritisnete prstima tako da dobijete jastučić od tjesta i punjenja. Dalje lagano zarolate prema gore i prilikom stavljanaj u tepsiju sa papirom za pećenje lagano zavrnete prema sebi, dolje da se saviju. Premažite ih tučenim jajom po cijeloj površini. Slane možete posuti sezamo i krupnom solju. Pećete na 200 dok ne dobiju laganu boju.