Oglasi

субота, 31. октобар 2015.

Isprobani kućni trikovi naših baka

Isprobani kućni trikovi naših  baka

. Sredstva za čišćenje uvijek imajte pri ruci

Jedan od odličnih savjeta je da držite potrebna sredstva za čišćenje u svakoj sobi. Velika komplikacija prilikom čišćenja kuće je nošenje raznih sredstava, četki, krpa, krema za poliranje iz sobe u sobu. Ako imate prostora u kupaonici, kuhinji i drugim prostorijama, držite tu potrebna sredstva za čišćenje, jer će vam tako biti lakše i brže očistiti nečistoću ili prašinu kada je primjetite.

2. Novine čuda rade

Brisanje prozora je prava gnjavaža. Morate se stvarno potruditi kako bi staklo bilo bez tragova. Jedan od najboljih trikova za pranje stakla je koristiti novine umjesto tkanine ili krpe. Za završni sjaj koristite alkohol umjesto sredstva za prozore.

3. Dobra zamjena za omekšivač

Reklame su nas uvjerile da ne možemo živjeti bez omekšivača. On daje miris odjeći i ona postaje mekša, ali neki mirisi su toliko intenzivni da prevladavaju. Ocat ima isti učinak kao omekšivač, a ne ostavlja tako jak miris. Osim toga, jeftiniji je i ne sadrži kemikalije. Dodajte pola šalice prilikom svakog pranja.

4. Gdje voda ne smije, smiju mikrovlakna

Dijete će sigurno ostaviti tragove prstiju na zidu. Koristite li vodu u pokušaju da skinete tragove, ona može natopiti tapete ili skinuti boju sa zida. Najbolji način čišćenja olovke, voštane boje ili ljepljive tvari na zidovima je suha krpa s mirkovlaknima.

5. Zubna pasta protiv mrlja

Pri tome mislimo na običnu, bijelu pastu bez šarenih pruga, koja je odlično sredstvo za uklanjanje mrlja, samo je treba koristiti štedljivo. Možete je koristiti na onim mjestima na zidu gde vam nije pomogla krpa od mikrovlakana. Također, uz pomoć paste možete ukloniti ogrebotine i mrlje sa namještaja, cipela i bijelih tenisica, ploče na pegli i kromiranih površina.

6. Alkohol za kupaonicu

Ovo je jedan od najinteresantnijih savjeta za bolje čišćenje. Poprskajte pločice u kupaonici sa čistom votkom i pustite da odstoji deset minuta. Alkohol uklanja ostatke sapuna i tragove vode, tako da ćete brzo dobiti čiste i sjajne pločice.

7. Problem sa ljubimcem 

Obožavate svog ljubimca, ali čišćenje njegovih dlaka nije baš zabavno. Stavite gumene rukavice i brzo protrljate ruke iznad površine na kojoj se nalaze dlake, uz pomoć statičkog elektriciteta koji ste stvorili, dlake će se zalijepiti za rukavice.

8. Drukčija uloga coca – cole

Coca – cola može biti odlično sredstvo za čišćenje wc-a . Prelijte coca – colu i ostavite je da djeluje sat vremena, a zatim operite školjku četkom za WC.

9. Trik sa perilicom posuđa

Ako vaša perilica posuđa ne pere dobro, zaboravite ona skupa – “sve u jednom” sredstva za čišćenje. Jednostavno je pustite jednom da odradi program dok je prazna – sa tabletom za pranje – i dodajte dvije šalice octa.

10. Prirodan miris

Iako osvježivači zraka najčešće imaju ugodne mirise, taj miris je vrlo dominantan. Najbolji osvježivači zraka su oni prirodni – vosak, svježe cvijeće ili esencijalno ulje su bolji osvježivači od sprejeva ili umjetnih mirisa.

http://www.zdravaisretna.hr/

Нема коментара:

Постави коментар