Oglasi

недеља, 23. август 2015.

OTKRIJTE NEDOSTATAK VITAMINA I MINERALA

 OTKRIJTE NEDOSTATAK VITAMINA I MINERALA
 
Osip ukazuje na nedostatak vitamina B, grčevi u mišićima znače manjak magnezijuma



Zbog konzumiranja industrijski prerađene hrane, lako može doći do nedostatka vitamina. Postoje simptomi koji ukazuju na nedostatka vitamina ili minerala, i ako ih primetimo vreme je za intervenciju.

Pucanje kože na uglovima usana
Nedostaju vam: gvoždje, cink i B vitamini, poput niacina (B3), riboflavina (B2) i B12. To je uobičajeno kod vegetarijanaca, jer zbog načina ishrane često ne dobijaju dovoljno gvoždja, cinka i vitamina B12.
Rešenje: Jedite više sušenog paradajza, blitve, kikirikija, mahunarki poput sočiva, živinu, lososa, tunu, jaja, školjke i rakove. Apsorpcija gvoždja pojačana je vitaminom C, koji takođe pomaže u borbi protiv infekcije. Kombinujte ove namirnice s povrćem kao što su brokoli, crvena paprika, kelj i karfiol.
     style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="2995055715">









Crveni osip i ljuskice na licu (a ponekad i na drugim mestima), i gubitak kose
Nedostaju vam: biotin (B7), poznat kao vitamin za kosu. Jedete li sirova jaja, to vas čini ranjivim jer protein prisutan u sirovim jajima, pod nazivom avidin, inhibira sposobnost tela da apsorbuje biotin.
Rešenje: Jedite više kuvanih jaja (kuvanje deaktivira avidin), lososa, avokada, gljiva, karfiola, soje, oraha, malina i banana.

Crvene ili bele pojave na koži slične aknama, obično na licu, rukama, bedrima i stražnjici
Nedostaju vam esencijalne masne kiseline, i vitamini A i D.
Rešenje: Jedite manje zasićenih masnoća, a transmasnoće, poput margarina, sasvim izbacite i povećajte unos zdravih. Unosite više lososa i sardela, plodova kao što su orasi i bademi, semenki kao što su lan i konoplja. Za vitamin A, jedite više zelenog povrća i povrća poput šargarepe, slatkog krompira i crvene paprike. Ovo povrće ima dosta beta karotena, koji vaše telo koristi kako bi dobilo potreban vitamin. I samo 10 minuta na suncu pomoći će vam da dobijete vitamin D.

Trnjenje, peckanje i žarenje u rukama, nogama...
Nedostaju vam: vitamini grupe B, poput folne kiseline (B9), B6 i B12. Ovaj nedostatak je direktno povezan s perifernim nervima. Navedeni simptomi mogu se javiti i u kombinaciji s teskobom, depresijom, anemijom, umorom i hormonskom neravnotežom.
Rešenje: Jedite spanać, cveklu, pasulj, jaja, hobotnicu, školjke, rakove i živinu.

Grčevi u mišićima, probadajuća bol u prstima, zglobovima, lukovima stopala, nogama i leđima
Nedostaju vam: magnezijum, kalcijum i kalijum. Ako redovno vežbate, možete izgubiti više minerala (i vitamina B grupe koji su topivi u vodi) zbog jakog znojenja.
Rešenje: Jedite više banana, badema, lešnika, tikvica, trešanja, jabuka, grejpa, brokolija, povrća tamnih listova, kao što su kelj i spanać, listove maslačka.
.magicnobilje.com

Нема коментара:

Постави коментар