Pizza vafli
Sastojci
40 g svježeg kvasca,
2 žlice šećera,
150 ml mlijeka,
200 gr margarin,
400 gr brašna ,
1 žličica soli,
2 jaja,
½ žličice Origano,
200 gr čajna kobasica,
400 gr brašna,
250 gr. kaćkavalj.
Priprema:
Kvasac sa malo toplim mlijekom stavite na toplo mjesto da se digne.
U posudu stavite 200 g otopljeni margarin, dodajte 400 g brašna , sol i dobro izmiješajte, dodajte kvasac, jaja i origano
Posle 10-ak minuta stavite u testo čajna kobasica, kaćkavalj.
Pustite da se diže 10-ak minuta pa umiješajte šunku i papriku narezanu na sitne kockice, naribani parmezan i masline narezane na tanke ploške.
Testo stavite na zagrijanom namašćenom kalupu za vafle, poklopite i pecite oko 5 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар