Sastojci:
- 2 srednje tikvice
- 1 žličica soli
- 1 žličica crvene paprike
- ¼ žličice cayenne paprike
- 1 žličica češnjaka u granulama
- 1 žličica kurkume
- malo papra
Priprema:
Narežite tikvice na tanke kolutove. Stavite sve začine po tikvicama i rukama sve zajedno pomiješajte. Dehidrirajte na 42 stupnja 10 do 12 sati ili više dok ne postane skroz suho i hrskavo. Ako nemate dehidrator, čips možete sušiti u pećnici na temeperaturi od 45 stupnjeva celzijevih, ali obavezno ostavite vrata pećnice poluotvorena kako bi se pećnica što bolje ventilirala. Sušite čips do hrskavosti otprilike 10 sati.
- 2 srednje tikvice
- 1 žličica soli
- 1 žličica crvene paprike
- ¼ žličice cayenne paprike
- 1 žličica češnjaka u granulama
- 1 žličica kurkume
- malo papra
Priprema:
Narežite tikvice na tanke kolutove. Stavite sve začine po tikvicama i rukama sve zajedno pomiješajte. Dehidrirajte na 42 stupnja 10 do 12 sati ili više dok ne postane skroz suho i hrskavo. Ako nemate dehidrator, čips možete sušiti u pećnici na temeperaturi od 45 stupnjeva celzijevih, ali obavezno ostavite vrata pećnice poluotvorena kako bi se pećnica što bolje ventilirala. Sušite čips do hrskavosti otprilike 10 sati.
www.sirovahrana.hr
Нема коментара:
Постави коментар