Oglasi

четвртак, 10. септембар 2015.

Domaći pekmez od šljiva, bez konzervansa, savršene gustine

 Domaći pekmez od šljiva, bez konzervansa, savršene gustine

Potrebno:
- 5 kg. zrelih sladjih šljiva
- 1 kg. šećera
- 2 štapića cimeta
- tegle
- poklopci




  

     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">














Šljive, tegle, poklopce dobro operite. Šljive očistite od košpica i izgnječite rukama u šerpi u kojoj se kuvaju.
Zatim dodati šećer i ostaviti otprilike 10 - tak časova da one odstoje i puste svoj sok.
Kada odstoje staviti na šporet da prokuvaju, malo smanjiti i kuvati dok se šljive skroz ne raspadnu.
U video ispod pogledajte kako treba da izgleda pekmez koji je skroz kuvan.
Pred kraj kuvanja nekoliko minuta stavite cimet, kada malo prokrčka izvadite.
Sipajte u tegle, tegle poredjate na tepsiju i ostavite da stoje u zagrejanoj rerni koju predhodno treba zagrejati na 250 stepeni.
Ostaviti tegle u zagrejanoj rerni da stoje, ne otvarati nekoliko sati. Potrebno je da se uhvati površinska korica koja čuva pekmez od kvarenja. Tegle dobro zatvoriti i ostaviti da stoje na hladnijem i tamnijem mestu.
Pogledajte i video sa detaljnim objašnjenjem.

serpica.net

Нема коментара:

Постави коментар