Recept za pročišćavanje najvažnijeg organa u tijelu!
Recept za pročišćavanje najvažnijeg organa u tijelu!
Naši preci su je smatrali najvažnijim organom i bili su uvjereni da je ona centar duše i svih životnih funkcija. I bili su u pravu, jer jetra ispunjava 500 poznatih funkcija i predstavlja energetski centar u našem tijelu …
Prema ekskluzivnom receptu autora Anatolija Malovičko pripremite napitak koji odgovara svim ljudima svih uzrasta, a učinkovito čisti jetru.
Priprema
Tri čaše zobi sa ljuskicama operite toplom vodom, sipajte u veliku emajliranu šerpu, dodajte tri kašike brezinih pupoljaka i dije supene kašike lista brusnice. Sve ovo prelijte s četiri litre hladne vode i ostavite da odstoji 24 sata. drugoj šerpi prokuhajte litar vode. Operite čašu suhih plodova šipka i sipajte ih u kipuću vodu.
Kuvajte ih oko 10 minuta, sklonite s vatre i ostavite da odstoje 24 sata. Poslije toga, posudu sa brezinim pupoljcima stavite na vatru i kuhajte 15 minuta na umjerenoj vatri.
Dodajte tri kašike stolisnika i dvije kašike kukuruzne svile. Sve zajedno kuhajte 15 minuta, sklonite s vatre i ostavite da odstoji 45 minuta.
Nakon toga obe tečnosti bez mućkanja procijedite kroz jedan sloj gaze i pomješajte.
Gotov napitak sipajte u flaše od tamnog stakla i čuvajte u frižideru najviše pet dana. Svaku porciju, prije nego što je popijete, zagrijte na pari.
narodnamedicina
Recept za pročišćavanje najvažnijeg organa u tijelu!
Naši preci su je smatrali najvažnijim organom i bili su uvjereni da je ona centar duše i svih životnih funkcija. I bili su u pravu, jer jetra ispunjava 500 poznatih funkcija i predstavlja energetski centar u našem tijelu …
Prema ekskluzivnom receptu autora Anatolija Malovičko pripremite napitak koji odgovara svim ljudima svih uzrasta, a učinkovito čisti jetru.
Priprema
Tri čaše zobi sa ljuskicama operite toplom vodom, sipajte u veliku emajliranu šerpu, dodajte tri kašike brezinih pupoljaka i dije supene kašike lista brusnice. Sve ovo prelijte s četiri litre hladne vode i ostavite da odstoji 24 sata. drugoj šerpi prokuhajte litar vode. Operite čašu suhih plodova šipka i sipajte ih u kipuću vodu.
Kuvajte ih oko 10 minuta, sklonite s vatre i ostavite da odstoje 24 sata. Poslije toga, posudu sa brezinim pupoljcima stavite na vatru i kuhajte 15 minuta na umjerenoj vatri.
Dodajte tri kašike stolisnika i dvije kašike kukuruzne svile. Sve zajedno kuhajte 15 minuta, sklonite s vatre i ostavite da odstoji 45 minuta.
Nakon toga obe tečnosti bez mućkanja procijedite kroz jedan sloj gaze i pomješajte.
Gotov napitak sipajte u flaše od tamnog stakla i čuvajte u frižideru najviše pet dana. Svaku porciju, prije nego što je popijete, zagrijte na pari.
narodnamedicina
Нема коментара:
Постави коментар