Oglasi

среда, 23. септембар 2015.

JEDNOSTAVAN RECEPT: Riješite se bola u zglobovima već nakon prvog korištenja

JEDNOSTAVAN RECEPT: Riješite se bola u zglobovima već nakon prvog korištenja



Ukoliko imate više od 40 godina sigurno već osjećate promjene na tijelu. Prvo se javljaju bolovi u zglobovima, prvenstveno koljena, ramena i laktovi. Kod mlađih bol u zglobovima može se javiti kao posljedica artritisa, reume, trauma, fraktura ili preopterećenja.


Postoje brojne tablete, masti koje obećavaju nestanak bola, ali ubrzo po prestanku djelovanja bol se vraća ponovo.

Srećom, ruska narodna medicina pruža prirodan, jednostavan, recept koji će vam pomoći da uklonite bol nakon prve upotrebe. Ono što je još bolje, sve sastojke recepta vjerojatno imate u vašoj kuhinji.

Sastojci:

- 1 kašika senfa;
- 1 kašika meda;
- 1 kašika vode;
- 1 kašika fine soli.

Način pripreme:

Pomiješajte sve sastojke dobro dok se ne dobijete homogena smjesa. Stavite pripremljenu mješavina u praznu kutiju od kreme za ruke ili neku drugu ambalažu.

Primjena:

Obloge od pripremljene masti najbolje je primjenjivati navečer, prije odlaska na spavanje, kako bi sastojci imali dovoljno vremena da djeluju. Mast dobro umasirajte na oboljeli zglob, potom preko njega stavite plastičnu vrećicu ili foliju, i preko njega umotajte topli vuneni šal. Ujutro operite to područje.

Ponovite ovaj postupak 4-5 dana, ali ćete osjetit poboljšanje već nakon prvog tretmana. Pripremljenu smjesu u međuvremenu čuvajte u frižideru.

Senf i njegove prednosti

Senf je napravljen od bilja i pruža brojne zdravstvene beneficije. U slučaju opekotina, samo nanesite debeli sloj senfa i bol će nestati. Osim toga, ako se prehladiti ili osjetite grebanje u grlu, progutajte 1 žlicu senfa. Osim toga, ako imate glavobolju, nanesite malo senfa na čelo i sljepoćnice.

( LijekizPrirode.com )

Нема коментара:

Постави коментар