Oglasi

уторак, 29. септембар 2015.

Čaj od bosiljka dobar za sinuse

Čaj od bosiljka dobar za sinuse

Ako ste se odlučili da isprobate bosiljak kao lek, odlično će poslužiti biljka u svežem stanju ukoliko je dodajete vašim salatima i omiljenim jelima. Isto tako za brojne tegobe preporučuje se lekoviti čaj od bosiljka naročito kod sezonskih prehlada i upaljenih sinusa. Ovaj topli napitak u mnogočemu vam može olakšati muke.



Priprema čaja od bosiljka krajnje je jednostavna: dobro prosušene listove prelijte sa tek proključalom vodom, posudu zaklopite i sačekajte da miruje desetak minuta.  Procedite napitak i konzumirajte dok je još topao.

Bosiljak kao lek se u obliku čaja koristi kod svih respiratornih problema, upaljenih sinusa, virusnih infekcija, kod kašlja, upale desni, ali poznato je da uspešno ublažava glavobolju kod migrena, eliminiše nadutost i gasove, poboljšava pažnju i koncentraciju.

Ako imate velikih problema sa disanjem i sinusima, preporučuje se uz čaj i inhalacija bosiljkom, koja će uspešno eliminisati tegobe.

Važno: Nemojte konzumirati čaj od bosiljka u kontinuitetu duže od 8 dana, napravite obavezno pauzu od dve sedmice, pre nego što ga ponovo planirate upotrebiti.

Takođe bosiljak kao lek se ne bi smeo koristiti u trudnoći, može da uzrokuje prevremene grčeve materice.  Budite oprezni kada čaj od bosiljka dajete i deci, ukoliko su ona još mala pripremite im neki drugi topli napitak


zdravailepa

Нема коментара:

Постави коментар