Oglasi

недеља, 27. септембар 2015.

Alkalna ishrana omogućава život bez bolesti!

Alkalna ishrana omogućава život bez bolesti!


Mnoge slavne ličnosti zaklinju se u alkalnu ishranu i tvrde da je upravo ona odgovorna za njihovo zdravlje i mladolik izgled.

Ideja je da izuzetno kisela hrana izaziva bolesti i zapaljenja i da je treba menjati sa baznom hranom.

“Kako biste bili zdravi, lepi, energični i izgubili višak kilograma, treba da znate da su uzroci bolesti i gojaznosti kiseline i zapaljenja”, tvrdi nutricionista i kiropraktičar dr Deril Džofre, koji je savetovao brojne holivudske zvezde.

On tvrdi da je i sam uspeo da izgubi više od 20 kilograma i oslobodi se zavisnosti od šećera upravo zahvaljujući takvom vidu ishrane. Sada se 80 odsto vremena hrani upravo tako i kaže da ima više energije nego kad je bio u dvadesetim godinama života, iako mu je sada 40.

“Trčim triatlone i ultramaratone. Ne sećam se kad sam poslednji put bio bolestan”, kaže on.

Princip koji on predlaže je jednostavan, ali strog: morate iz ishrane barem na neko vreme izbaciti mlečne prerađevine, alkohol, meso, kafu, šećer i gluten. Umesto toga predlaže da se ishrana obogati zelenim lisnatim povrćem i drugim “baznim namirnicama”. Treba izbegavati i voće, jer je prema principima alkalne ishrane šećer – šećer, ma u kom obliku dolazio.

Jedna od zabluda je da ovakvom ishranom menjate pH vrednost krvi. Međutim, to nije moguće jer vaše telo strogo reguliše pH vrednost i ishrana ne može uticati na to. S druge strane, ako jedete suviše kiselu hranu, tvrdi Džofre, telo će održavati isti pH nivo na uštrb zdravlja kostiju i srca, jer će izvlačiti alkalne minerale iz sopstvenih resursa.

On preporučuje da se nakon jednonedeljnog pridržavanja unošenja isključivo alkalne hrane, zadržite na sličnom režimu i da barem 70 odsto vaše ishrane do kraja života čine upravo bazne namirnice.

“Ljudi misle da zdrav život podrazumeva eliminaciju svih namirnica koje volite. To nije tačno. Treba da uživate u procesu, da biste cenili zdravlje”, kaže on.

(stil)


Нема коментара:

Постави коментар