Kada pročitate ovo, nikada više nećete baciti ljuske od jaja!
Kalcijum ima brojne važne funkcije u radu organizma. Osim što stvara koštanu masu i sprečava osteoporozu, kalcijum normalizuje rad nerava i mišića, reguliše otkucaje srca, omogućava zgrušavanje krvi i podstiče san.
Takođe je važan za rad imunoloških ćelija, te za zdravu kožu i kosu.
Brojni su faktori zbog kojih se crpi kalcijum iz organizma, a to su pre svega previše sedenja, kafa, alkohol i gazirana pića. Manjku kalcijuma su posebno sklone trudnice i žene u menopauzi, stariji muškarci kao i osobe koje pate od probavnih poremećaja.
Ljuska jajeta sadrži 90 posto kalcijuma i najbolji je prirodni izvor tog minerala. Telo ga lako apsorbuje jer je ljuska jajeta po hemijskom sastavu gotovo identična ljudskim kostima i zubima.
U većim dozama ne samo da leči simptome manjka kalcijuma i zaustavlja razvoj osteoporoze, već pomaže i protiv visokog holesterola i povišenog krvnog pritiska, te podstiče koštanu srž na proizvodnju krvnih zrnaca.
Osim toga, ljuska jajeta sadrži gvožđe, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, hrom i molibden. Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju mlevenu ljusku jajeta kao prirodnu i vrlo delotvornu dopunu kalcijuma. Zavisno o životnog doba, preporučena dnevna doza je 1,5 do 3 grama mlevene ljuske jajeta.
Štitna žlezda
Ljuske od osam jaja dobro oprati, osušiti, zdrobiti, preliti sokom od dva limuna i ostaviti u frižideru nekoliko dana. Kad se ljuske otope, tečnost procediti i pomešati s litrom rakije i kilogramom meda. Ostaviti da odstoji sedam dana pre upotrebe. Konzumirati po jednu kašičicu dva do četiri puta dnevno nakon jela.
Gastritis, čir
Kašiku mlevenih ljuski jaja pomešati sa kašikom šećera i kašikom mlevenog muškatnog oraščića. Uzimati 20 dana, tri puta dnevno po jednu kašičicu.
Na vrh noža mlevenih ljuski jaja pomešati s dve kašičice limunovog soka. Kad se ljuske otope u soku, dodati decilitar toplog mleka. Uzimati dva puta dnevno, ujutro na prazan želudac i navečer pre spavanja.
Jačanje organizma i čišćenje krvi
Ljuske od četiri ili pet jaja dobro oprati, zdrobiti i staviti u tri litre vode. Vodu s ljuskama čuvati u frižideru do sedam dana i koristiti kao vodu za piće. Dnevno uzimati dve do tri čaše vode s malo limunovog soka.
balkanspress
Kalcijum ima brojne važne funkcije u radu organizma. Osim što stvara koštanu masu i sprečava osteoporozu, kalcijum normalizuje rad nerava i mišića, reguliše otkucaje srca, omogućava zgrušavanje krvi i podstiče san.
Takođe je važan za rad imunoloških ćelija, te za zdravu kožu i kosu.
Brojni su faktori zbog kojih se crpi kalcijum iz organizma, a to su pre svega previše sedenja, kafa, alkohol i gazirana pića. Manjku kalcijuma su posebno sklone trudnice i žene u menopauzi, stariji muškarci kao i osobe koje pate od probavnih poremećaja.
Ljuska jajeta sadrži 90 posto kalcijuma i najbolji je prirodni izvor tog minerala. Telo ga lako apsorbuje jer je ljuska jajeta po hemijskom sastavu gotovo identična ljudskim kostima i zubima.
U većim dozama ne samo da leči simptome manjka kalcijuma i zaustavlja razvoj osteoporoze, već pomaže i protiv visokog holesterola i povišenog krvnog pritiska, te podstiče koštanu srž na proizvodnju krvnih zrnaca.
Osim toga, ljuska jajeta sadrži gvožđe, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, hrom i molibden. Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju mlevenu ljusku jajeta kao prirodnu i vrlo delotvornu dopunu kalcijuma. Zavisno o životnog doba, preporučena dnevna doza je 1,5 do 3 grama mlevene ljuske jajeta.
style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
data-ad-slot="5930237719"
data-ad-format="auto">
Štitna žlezda
Ljuske od osam jaja dobro oprati, osušiti, zdrobiti, preliti sokom od dva limuna i ostaviti u frižideru nekoliko dana. Kad se ljuske otope, tečnost procediti i pomešati s litrom rakije i kilogramom meda. Ostaviti da odstoji sedam dana pre upotrebe. Konzumirati po jednu kašičicu dva do četiri puta dnevno nakon jela.
Gastritis, čir
Kašiku mlevenih ljuski jaja pomešati sa kašikom šećera i kašikom mlevenog muškatnog oraščića. Uzimati 20 dana, tri puta dnevno po jednu kašičicu.
Na vrh noža mlevenih ljuski jaja pomešati s dve kašičice limunovog soka. Kad se ljuske otope u soku, dodati decilitar toplog mleka. Uzimati dva puta dnevno, ujutro na prazan želudac i navečer pre spavanja.
Jačanje organizma i čišćenje krvi
Ljuske od četiri ili pet jaja dobro oprati, zdrobiti i staviti u tri litre vode. Vodu s ljuskama čuvati u frižideru do sedam dana i koristiti kao vodu za piće. Dnevno uzimati dve do tri čaše vode s malo limunovog soka.
balkanspress
Нема коментара:
Постави коментар