Oglasi

понедељак, 27. јул 2015.

6 STVARI KOJE STVARAJU NEUGODNE MIRISE U KUHINJI I KUPATILU I KAKO IH NEUTRALISATI!

6 STVARI KOJE STVARAJU NEUGODNE MIRISE U KUHINJI I KUPATILU I KAKO IH NEUTRALISATI!

Buđ, u kombinaciji sa vlažnim vazduhom, proizvodi neugodan miris, a to je definitivno miris koji ne želite da osjetite u vašoj kuhinji ili kupatilu. Ako se ne uklanja, buđ može postati velika opasnost po zdravlje. Donosimo šest glavnih krivaca za neugodni miris koji se nalaze u vašoj kuhinji, ali i u kupatilu i načine na koje ga možete eliminisati.



Kupatilo



Zavjesa za tuš kabinu. Otklonite neugodni miris tako što ćete zavjesu ubaciti u veš mašinu, deterdžentu za veš dodati 120 ml alkoholnog sirćeta te oprati na uobičajen način. Nakon toga zavjesu potopite, preko noći, u slanu vodu kako biste spriječili da se buđ ponovo pojavi.

Peškiri. Ako peškiri nisu potpuno novi, postoji velika mogućnost da su baš oni odgovorni za neprijatni miris u vašem kupatilu. Riješite problem tako što ćete umjesto deterdženta za veš koristiti jednake količine sode bikarbone i alkoholnog sirćeta te oprati na najvećoj temperaturi.

 
Neispravne cijevi. Neugodni miris se može javiti i kao posljedica ustajale vode. Provjerite iza WC šolje ili ispod sudopera da nije došlo do pucanja cijevi. Ako je to razlog, neophodno je da pozovete vodoinstalatera.


Kuhinja
Velika je vjerovatnoća da neugodan miris dolazi upravo iz odvodnih cijevi vašeg sudopera. Riješite ga se tako što ćete u odvod nasuti 120 grama soli i isto toliko sode bikarbone. Preko toga sipajte litru kipuće vode. Ovaj mali trik bi trebao riješiti problem za narednih mjesec dana.

Prljava mašina za pranje suđa. Da biste spriječili širenje neugodnog mirisa iz mašine za suđe, jednom mjesečno uradite sledeće: na dno mašine naspite 250 ml destilovanog alkoholnog sirćeta te uključite na najduži program i najvišu temperaturu. Problem će nestati kao da je rukom odnesen.

Frižider. Neophodno je da ga redovno čistite kako biste se riješili namirnica kojima je istekao rok trajanja. Ako se neugodni miris i dalje osjeti pokušajte da ga uklonite na neki od sledećih načina:
-Esencijalno ulje. Namočite komad vate u omiljeno esencijalno ulje te ga ostavite u frižider. Ugodni miris će veoma brzo “preplaviti“ vaš frižider.
-Sirće. U staklenu posudu naspite sirće te stavite u frižider. Ostavite da odstoji preko noći. Ujutro će frižider odisati svježinom.
-Limun. Prepolovite limun te svaku polovinu pospite sa malo soli. Ostavite u frižideru nekoliko dana. Ne samo da će smrad nestati, nego će frižider biti ispunjen predivnim mirisom limuna.
 minimagazin.info

Нема коментара:

Постави коментар