Oglasi

петак, 31. јул 2015.

UZ LIMUNOV SOK KUHINJA BLISTA, A ZUBNA PASTA ČISTI SUDOPER

UZ LIMUNOV SOK KUHINJA BLISTA, A ZUBNA PASTA ČISTI SUDOPER



Najproblematičniji dijelovi kuhinje su najčešće štednjak, zagoreno posuđe i masne pločice. No čak vam ni za njihovo čišćenje nisu potrebna skupa i toksična sredstva

Grijaće ploče na štednjaku mogu se jako uprljati – pokušajte ih očistiti octom ili limunovim sokom. Prekidače na štednjaku očistite octom, i to tako da njime natopite staru četkicu za zube i istrljate zamašćene dijelove. Napravite sredstvo za čišćenje kuhinje pomoću octa, koji odlično skida masne naslage, i eteričnih ulja limuna i lavande, koji imaju protubakterijska svojstva.
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">









  U bocu s raspršivačem ulijte 125 mililitara bijelog octa. Dodajte isto toliko vode i četvrtinu žlice prirodnoga tekućeg sapuna za pranje posuđa. Dodajte i po četvrtinu žlice eteričnog ulja lavande i eteričnog ulja limuna. Dobro promućkajte prije nego što poprskate površine. Masnu pećnicu prebrišite spužvicom namočenom u toplu vodu i sodu bikarbonu. Ostavite da djeluje preko noći. Drugi dan ostružite pećnicu spužvom ili čeličnom vunom i isperite vodom.
Aluminijski sudoperi su pod stalnim utjecajem vode koja je puna kamenca pa se stvaraju mrlje. Najlakše ćete ih očistiti limunovim sokom. Ako vam je zagorjelo jelo, u zagorenu posudu ulijte toplu vodu i dodajte soli ili sode bikarbone. Neka tako stoji nekoliko sati, a zatim istrljajte dno posude spužvicom. Plastično posuđe operite u vodi u kojoj ste kuhali tjesteninu, ali dodajte i nekoliko kapi deterdženta. Teflon nemojte ribati, nego mrlje očistite vatom koju ste natopili u alkohol.
Pribor za jelo također se najbolje čisti vaticom na koju stavite nekoliko kapi limunova soka ili malo paste za zube. Drvene daske za rezanje povrća nikada nemojte ostaviti da dulje stoje namočene u vodi. Brzo ih isperite i potom utrljajte u njih nekoliko kapi ulja kako bi dulje trajale. Unutrašnjost boca najlakše ćete oprati ako u bocu stavite sitno nasjeckanu koru krumpira, malo octa i dodate vode. Protresite i ostavite da se staloži, ponovite nekoliko puta. Na kraju boce isperite vodom u koju ste dodali nekoliko kapi octa.
Hladnjak
Povremeno iznutra prebrišite hladnjak krpom na koju ste stavili malo sode bikarbone i limunova soka. To će ga očistiti, ali i dezodorirati.
Aluminijsko posuđe
Napunite vodom, dodajte žličicu sode bikarbone i prokuhajte desetak minuta. Posudu isperite i na njoj više ne bi smjelo biti mrlja.
Slavina na sudoperu očistite od mrlja vode Premažite je tankim slojem zubne paste, isperite i obrišite suhom krpom. Zablistat će kao nova.


  Pribor za jelo
Možete ga zaštititi od nastajanja ružnih mrlja od vode tako što ćete ih nakon uporabe premazati s malo ulja. Istrljajte ga potom čistom krpom.
Bijeli ocat čisti sve kuhinjske površine
Bijeli ocat je odlično sredstvo za čišćenje površina u kuhinji. Blaže sredstvo za čišćenje dobit ćete ako malo octa ulijete u hladnu vodu. Trebate li jače sredstvo, ulijte ocat u posudu, zagrijte ga i dodajte malo soli. Ovom mješavinom možete čistiti sve masne površine u kuhinji te također keramiku i porculan na koje se često prima kamenac.

Нема коментара:

Постави коментар