Oglasi

петак, 31. јул 2015.

Znate li zašto je jako bitno izmasirati stopala pred spavanje?

Znate li zašto je jako bitno izmasirati stopala pred spavanje?

Jedna od tehnika kojom možemo sa sobom, u sebi i kroz sebe upiti mnogo užitaka lekovitog darivanja jest postupak samomasaže.


Lekari su istakli bitnost masaže i samomasaže!

Višestruko pozitivno delovanje

Masažom se poboljšava krvotok, iz lojnih i znojnih žlezda istiskuju se sekreti, smanjuju se potkožne masnoće i jastučaste nakupine, poboljšava se razmena materija, tj. Ubrzava dotok hranjivih materija u tkiva, pojačava oksigenacija tkiva i oticanje limfe, zbog čega koža dobija jači tonus, postaje elastičnija te izgleda zdravije i mlađe.
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-3359077394948940"
     data-ad-slot="5930237719"
     data-ad-format="auto">









O stanju mišića, koji pokreću naše telo, uveliko zavise držanje i izgled.

Masaža utiče na njih tako da se rastežu i skupljaju, pa postaju čvršći, a ujedno i opušteniji, jer masažom uklanjamo nakupine mlečne kiseline koje dovode do grčeva i bolova u mišićima.

Uz to, masaža podstiče i olakšava probavu i predstavlja veliku pomoć kao pomoćno sredstvo, ali i jedan od načina tretiranja određenih stanja.

Ovde na slici jasno možete da vidite koji deo stopala odgovara kojem organu!

Poznato je da se masažom i pritiskom određenog dela stopala mogu lečiti bolesti organa, ali i umanjiti bolove!

Masažu je potrebno obavljati u vreme neposredno pre spavanja te ju preporučujem uvrstiti u dnevnu rutinu i odvojiti za nju potrebno vreme.

Trajanje masaže: 10-15 minuta

Ukoliko već imate određenu bolest, vodite se slikom i pristisnite mesto koje vam je boljka, ili jednostavno izmasirajte celo stopalo radi poboljšanja celokupnog organizma.

Нема коментара:

Постави коментар